Президентът Румен Радев приема кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата

...
Президентът Румен Радев приема кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Асен Василев връща мандата на президента неизпълнен

Президентът Румен Радев приема претендента за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно заседание Асен Василев, на който според конституционната процедура, връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент.

Гледайте онлайн изключителното студио на Българска национална телевизия тук или на във Facebook:



По-рано през днешния ден министър председателят в оставка Кирил Петков съобщи, че мандатът по-скоро ще бъде върнат като несбъднат. " Продължаваме промяната " не съумя да си обезпечи поддръжка от 121 депутати в Народното събрание, макар извършените в последните дни диалози.

Влизаме в политическа рецесия, нашите сътрудници изчакват да видят какво ще се случи. Тази рецесия коства доста на българските жители, съобщи Петков и добави: " Към този час - мандатът ще бъде върнат ".

По Конституция вторият мандат ще получи обединението ГЕРБ-СДС. Те обаче към този момент заявиха, че няма да направя опит за сформиране на държавно управление и ще го върнат.

На кого да връчи третия мандат президентът Румен Радев ще избере самичък. До момента поръчка за подготвеност да опитат да образуват нов кабинет дадоха от " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България ".







Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР