Президентът Румен Радев предупреди, че не трябва да се допуска,

...
Президентът Румен Радев предупреди, че не трябва да се допуска,
Коментари Харесай

Румен Радев: Не трябва да се допуска мораториумът да създаде големи проблеми

Президентът Румен Радев предизвести, че не би трябвало да се позволява, както потребителите да платят цената на проблемите в енергетиката, по този начин и самият мораториум след март да сътвори спомагателни земетресения.

" Много е значимо потребителите да не поемат цената на проблемите, само че не би трябвало да се позволява след края на мораториума той да сътвори огромни проблеми ", разяснява Радев пред медиите.

" Цените на електрическата сила са голям проблем и по тази причина би трябвало да се вземат всички нужни ограничения. Това би трябвало да става напълно в границите на закона. Тук се нуждаем от изчерпателен експертен разбор какви са аргументите и проблемите ", добави Радев. Радев разкри, че на последните два Европейски съвета е сложил въпроса - " има ли далавера на европейските енергийни тържища, има ли бистрота на търговията с излъчванията ".

Той изясни за какво е отпътувал на Европейския съвет в Брюксел вместо премиера Кирил Петков. " Нотификацията за моето присъединяване е изпратена 10 дни преди началото на Европейски Съюз. Тогава не беше ясно по кое време тъкмо ще има държавно управление ", сподели президентът.

" Нуждаем се и от конституционни, и от законови промени ", разяснява президентът по тематиката за правосъдната система.

Коментарите по настоящи тематики президентът направи след церемонията, на която той и вицепрезидентът Илияна Йотова получиха от ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова удостоверенията си за втория мандат на " Дондуков " 2. На ритуала участва и ръководителят на Народно събрание Никола Минчев.

" Изборите са фундаментът на демокрацията. От метода на тяхното осъществяване зависи способността ни като общество. През тази година се организираха 4 поредни избора, това единствено по себе си беше тестване и за изборната администрация ", сподели той по-рано на церемонията по връчването на удостоверенията за втория мандат.

Той означи, че за първи път в страната и в чужбина на вота се вкара машинно гласоподаване. " Трябваше да се създават епидевиологични ограничения, трябваше да се обезвреждат и редица провокация да осуетят изборния развой. Днес можем да кажем, че тези провокации бяха сполучливо преодолени ", даде оценката си президентът.

" Благодаря още един път за гласуваното ни доверие с госпожа Йотова да продължим във втория си мандат, това е чест, само че и голяма отговорност за пътя, по който върви България. Ще продължим да отстояваме национални ползи, да работим за благодентствието на всички български жители, да способстваме за развиването на институциите и гражданското общество. Ще продължим да сплотяваме напъните на обществото за основаването на условия за развиването ни като свободна, демократична и просперираща европейска страна ", съобщи президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР