Президентът Румен Радев представи задачите и приоритетите пред кабинета Донев

...
Президентът Румен Радев представи задачите и приоритетите пред кабинета Донев
Коментари Харесай

Служебният кабинет Донев 2 встъпва в длъжност. Радев: Българите обедняват!

Президентът Румен Радев показа дилемите и целите пред кабинета " Донев 2 ". Новото служебно държавно управление, отпред с Гълъб Донев, публично встъпва служба от през днешния ден и е петото подред, назначено от сегашния държавен глава.

Президентът поздрави кабинета „ Донев 1 ” за това, че е съумял да овладее главните фактори, които генерират инфлацията. „ Нека не се заблуждаваме с постигнатите резултати. Цените на стоките от първа нужда са инертни и не престават да порастват, българите обедняват, живеят мъчно и с паника за бъдещето ”, отчете той.

" Точно преди шест месеца поехте отговорност да ръководство на страната в сложен миг. Прогнозите вещаеха мощно отрицателни сюжети за стопанската система и благосъстоянието на хората. Блокирани институции, рекордни цени на горивата и липса на газ, на контракти, на слотове, на търгове, интеконектор в насипно положение и подивели цени. Замразени инфраструктурни планове, липса на закони по ПВУ, нула утвърдени европейски стратегии, липса на прогрес в европейската интеграция, блокаж на " Капитан Андреево ", застой в модернизацията на българската войска, рекорден миграционен напън, война до нашите граници. Затова и целите, които насочих към вас бяха ориентирани с този фокус, измежду които подсилване на сигурността, гарантиране на доставките, събаряне на цената на енергоносителите с фокус върху ползите на елементарните консуматори и българската стопанска система. Засилване на европейската интеграция и изключително внимание върху покупателната дарба на българските жители ", сподели Радев.

Той акцентира, че съществена задача на държавното управление е подготовката на почтени и транспарантни избори. Тя обаче се усложнявала на фона на измененията в Изборния кодекс. „ Вярвам, че ще извършите всичко, тъй че гласът на българските жители да не бъде килнат ”, съобщи президентът.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1644218512675047

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР