Президентът Румен Радев предложи България да се превърне в международен

...
Президентът Румен Радев предложи България да се превърне в международен
Коментари Харесай

Радев предлага България да стане международен дом на художествената гимнастика

Президентът Румен Радев предложи България да се трансформира в интернационален център за подготовка на състезателки и треньори по художествена гимнастика.

Според президента може да бъде основана международна академия, която да сплотява целия развой на работа - образование, подготовка, рехабилитация и отмора на български и задгранични тимове.

" България има потребност от " дом " на художествената гимнастика, в който да бъдат събрани всички триумфи в тази сфера, които да възпитават и въодушевяват хиляди деца да се занимават със спорт ", съобщи Радев на среща с националния тим.

Българските гимнастички се завърнаха от международното състезание в Пезаро, където завоюваха три медала. Ансамбълът завоюва сребро в многобоя и бронз на три въжета и две топки, а Невяна Владинова сграбчи бронз в самостоятелната конкуренция на топка.

" Изключителните ви резултати демонстрират, че с непреклонен състезателен дух, усърдие и безрезервност всяко предизвикателство е преодолимо. Вие обединявате българския народ и безспорните ви победи са мотив за национално самочувствие и горделивост. Те вдъхват оптимизъм, че българската художествена гимнастика с изключение на одобрени обичаи има и ослепително бъдеще ", съобщи Радев.

 Радев предлага България да стане интернационален дом на художествената гимнастика
© LAP.bg

" Успехите на българските спортисти неведнъж надвишават изискванията, в които те упражняват и живеят. Време е държавните институции и бизнеса да обединят напъните си и да влагат в основаването на съвременни центрове за подготовка, в областите, в които българският спорт има обичаи и триумфи на международно ниво. Една от тях несъмнено е българската художествена гимнастика ", сподели още той.

На срещата беше маркирано, че " на процедура няма страна с реализирани триумфи в художествената гимнастика, в която да не работят български треньори " и това " постанова да бъдат търсени благоприятни условия за опазване и развиване на националния капацитет в този спорт ".

Президентът съобщи още, че " страната ни би трябвало да се стреми към прекратяване на практиката да се реализира от нищо нещо " и да насърчи както всеобщият спорт, по този начин и обичайно мощните за България спортни дисциплини.

 Радев предлага България да стане интернационален дом на художествената гимнастика
© Прессекретариат на държавния глава
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР