Президентът Румен Радев посети за първи път 68-а Бригада специални

...
Президентът Румен Радев посети за първи път 68-а Бригада специални
Коментари Харесай

Имаме армия! Президентът и рейнджърите в отлична форма

Президентът Румен Радев посети за първи път 68-а Бригада специфични сили и видя на място какво могат българските специфични елементи. С него бе и началникът на защитата ген. Андрей Боцев. Между другото, като на смешка, главнокомандващият се метна на висилката и направи коремно в костюм и публични обувки. Това стана толкоз ненадейно, че ген. Андрей Боцев подмина осъществяването на президента, без даже да разбере какво става.

Визитата на президента стартира с проява на въоръжението на българските командоси. Той прегледа автоматите, всички българско произвеждане, създадени въз основата на АК-47. Сред купа оръжия имаше два полуавтоматични револвера „ Глок ” и един пай автомат със заглушител.

Президентът изпита на място боеца,  който му обясняваше пушкалата: „ Ако ви изпратим веднага в акция, кое оръжие ще вземете? ”. „ Ако ме спуснат с парашут напряко пред къщата с терористите, ще взема късия автомат със заглушителя. Ако сме в гора измежду дървета, ще избера елементарен автомат поради по-голямата далекобойност ”, отговори боецът.

Като на всяка проява и в този момент бе разигран спектакъл с терористи и заложници. При първата сцена военните парашутисти издебнаха терористите и както си пиеха кафето, ги натръшкаха с изстрели с патроните „ Симонишън ”. Сцената бе " кървава " - много багра се разхвърча при стрелбата. Втората бе противоречива и провокира бурни мнения измежду наблюдаващите я. При нея командосите обкръжиха рейс със заложници (стар „ Чавдар ”), съумяха да влязат в него и да отстраняват терористите. Не стана ясно дали заложниците оцеляха. Сцена номер 3 сподели по какъв начин се нападна с базука и автоматизирано оръжие ескорт от коли с бандити. Оцелели съвсем нямаше.

Бригаден военачалник Явор Матеев сподели на президента новите защитни жилетки и снаряжение. Обясни му и за куполните американски парашути, които употребяват специфичните ни елементи. При тях те могат да скачат от 300 метра височина, а при тези, които са вид „ летящо крило ” не по-малко от 1200 метра.

Това е най-хубавата марка бойни парашути в света, акцентира бриг. ген. Явор Матеев. Той изясни, че дружно с въоръжението и персоналната екипировка всичко може да тежи до 50 кг. Командосите ни скачат с този товар. Новост ще е и парашутът вид „ летящо крило ”, който също ще се употребява в най-скоро време. „ Ще поръчаме 80 броя от него и производителят ще е още веднъж най-хубавият в света ”, сподели бригадният военачалник.

Ръкостискане за старши сержант Ганев и бойците му  

Като на всяка проява на парашутистите гвоздеят на програмата бяха осъществяванията по бойни изкуства на старши сержант Ганчо Ганев и неговите възпитаници. И този път именитият инструктор бе подбрал най-хубавите от тях. Те демонстрираха по какъв начин с голи ръце се обезврежда терорист с автомат и револвер. Кулминацията на осъществяването доближи, когато всеки от бойците строши по един пълен куп керемиди. Ст. сержант Ганев си беше приготвил специфични изненада - щеше да троши не керемиди, а два плоски речни камъка. Преди това един от бойците занесе единия на президента, с цел да се увери, че не става въпрос за някакво менте от гипс. Инструкторът натроши камъните с по един удар. Последните двама бойци от „ Мръсната дузина ” на Ганев превръщаха в прахуляк запалени с бензин керемиди. Президентът се ръкува с всеки един от бойците.

За абсурда с Кирил

Някой вкара патриарха в политическа постановка

Ние посрещнахме Негово Светейшество Кирил като нравствен лидер, той избра да си тръгне като политик. Но аз съм освен президент, аз съм и християнин, по тази причина нямам доверие, че неговата цел е била да всее ерес сред нашите нации. Остава обаче въпросът кой се опита да похити общия ни празник и опита да го трансформира в опит за разделяне. Кой експлоатира рецесията в нашите връзки? Мога да кажа, че нашата благодарност към Русия е тази на свободни хора, които помнят нейната роля.

Тя не е за сметка на нашето достолепие, и тази позиция доста ясно и изрично устоях пред българския патриарх, който беше на срещата. Като президент няма да ставам пленник на страстите, а ще работя за възраждането на българо-руските връзки, които други съсипваха в продължение на години и не престават да го вършат. Затова избирам от тази среща и посещаване да запазя загатна за хилядите българи на Шипка и за богослужението за починалите. Години наред тази рецесия беше задълбочавана.

Тук ставаше въпрос и за публикуването на записа на съветския патриарх. Там моите отговори не бяха оповестени. Явно става въпрос не за афект, а за политическа постановка и негово светейшество Кирил просто бе замесен в нея. 

За частните охранители

Може ли селски кметове да имат феодални армии?

Определени разпореждания от новия закон за частните охранителни компании влизат в несъгласие с нашата конституция, където доста ясно е записано, че публичният ред и националната сигурност са работа на страната, а не на частни търговци, получили лиценз за охранителна активност.

Случвало ли ви се да вършиме репортажи за селски кметове, които се държат като феодали? С новия закон подобен кмет ще си има и феодална войска, платена от страната.

За ЧЕЗ

И службите не знаят кой стои зад Върбакова

ЧЕЗ продължава да е съществена тематика и българският народ желае отговори. Откъде се финансира и също по този начин по-какъв метод тази договорка получи политическа поддръжка? Докато не е явен този въпрос, няма по какъв начин да стане ясно по какъв метод българското държавно управление се готви да стане сътрудник с госпожа Върбакова. Кой води договарянията от страна на държавното управление? Кой води договаряния от страна на госпожа Върбакова?

Смея да кажа, че досега аз нямам отговор на тези въпроси от страна на службите. Изрично настоях и не получих информация от способените органи, която регулярно е била изпращана в Министерския съвет. Затова смятам за основателно да бъде призован съвещателен съвет за национална сигурност, на който да бъдат прегледани въпросите за енергийната сигурност на страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР