Президентът Румен Радев посети снощи част от ранените в тежката

...
Президентът Румен Радев посети снощи част от ранените в тежката
Коментари Харесай

Президентът Радев посети част от ранените в тежката катастрофа край Своге


Президентът Румен Радев посети нощес част от ранените в тежката автобусна злополука край Своге, настанени в столичната УМБАЛСМ „ Пирогов “. По думите му единствено една жена е била контактна и той е съумял да поговори с нея. „ С положително самочувствие е, чакат я деца и внуци. Поне при нея нещата ще бъдат добре “, добави президентът.

Румен Радев благодари на екипите на Спешна помощ, пожарната и полицията, които са реагирали след тежкия пътен случай.

Радев оцени казуса с пътните произшествия по страната като „ надведомствен “ и изрази вяра, че ще се вземат ограничения за разрешаването му. Той акцентира, че би трябвало да се влага в екипите като тези в „ Пирогов “, където „ по-най-бързия метод може да се получи съответна помощ на високо, професионално равнище “.

„ Искам да благодаря на всички екипи, най-много на лекарите, които реагираха по допустимо най-бързия метод в тази тежка обстановка. Това, което вършат екипите на проф. Габровски, е в действителност необикновено “, сподели Румен Радев, президент на Р България.

По-рано през вчерашния ден президентът Радев анулира присъединяване си в тържествената заря-проверка в в Габрово по случай 141-вата годишнина от Шипченската епопея. Той изрази дълбоките си съболезнования към околните на починалите и ранените в злополуката край Своге.

Автобус се обърна на пътя край Своге. В тежката злополука починаха 16 души.

Министерство на вътрешните работи разкри „ гореща “ линия, на която родственици на потърпевшите могат да потърсят информация за настанените в столичните лечебни заведения за оказване на здравна помощ: 02 982 50 39

27 август, понеделник, е избран за ден на народен печал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР