Президентът Румен Радев порица бившия министър в негово служебно правителство

...
Президентът Румен Радев порица бившия министър в негово служебно правителство
Коментари Харесай

Румен Радев: Посещението на Петков в РС Македония беше прибързано

Президентът Румен Радев порица някогашния министър в негово служебно държавно управление и сегашен министър председател Кирил Петков. Преди началото на конгрес, проведен в София от изданието "The Economist ", Радев съобщи, че визитата на Петков в Северна Македония е било преждевременно. Президентът също по този начин предизвести Петков за метода на деяние при промяна на бордовете на държавни сдружения, с концепцията маниерът да не е сходен на този при държавните управления на Бойко Борисов и ГЕРБ.
 
„ Македонските българи се борят за пълноправие, което да е обезпечено в тяхната конституция. Те се борят за пълноценната си интеграция в публичния живот в страната. Това е радикално друго от сепаратистките настройки и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски. Всяко преждевременно деяние на българското държавно управление, всеки положителен сигнал, може да се пояснява превратно като някакви отстъпки от българската страна. Посещението на българския министър председател в Северна Македония беше преждевременно. Имал съм откровени диалози с него ”. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.
 
Радев акцентира, че е значимо „ българската дипломация да реализира пълноценно своя професионален потенциал, да не се доверява на експертиза извън, на неправителствени организации и да не се поддава на външен напън ”.
 
На въпрос на bTV какво счита за протичащото се с „ Булгаргаз “ и освобождението на шефа Николай Павлов (министър в първия длъжностен кабинет на Радев от 2017 година – б.р.), президентът означи, че се тревожи за инфлацията, цените, покупателната дарба и бъдещето на енергетиката.
 
„ Когато кабинетът прави смени в управленията на сдруженията, би следвало да подсигурява, че няма да има още веднъж частни медиатори  при доставката на газ и че ще се реализиран по-добри условия за България и по-добри цени. Надеждата ми е, че в тази активност кабинетът няма да се изкушава от наследения управнически модел, който използваше служби, бордове и регулаторите за кавга и за пробутване на частни ползи “, разяснява Румен Радев.
 
Той предизвести: „ Ако се употребява същият метод, няма да реализират по-различни резултати от наследството на Борисов “.
 

 
Източник: бТВ, "24 часа ", dnevnik.bg
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР