Президентът Румен Радев получи поздравителни адреси по повод 146 години

...
Президентът Румен Радев получи поздравителни адреси по повод 146 години
Коментари Харесай

За 3 март: Държавни глави и лидери от цял свят поздравиха българския народ

Президентът Румен Радев получи приветствени адреси във връзка 146 години от Освобождението на България от държавни глави и водачи от целия свят. Писма до българския държавен глава по случай Националния празник 3 март досега поредно изпратиха президентът на Съединените американски щати Джоузеф Байдън , федералният президент на Република Австрия Александер Ван дер Белен , кралят на Испания Фелипе VI , кралят на Швеция Карл Густав XVI , президентът на Конфедерация Швейцария Виола Амхерд , кралят на белгийците Филип, президентът на Китайската национална република Си Дзинпин , императорът на Япония Нарухито , президентът на Румъния Клаус Йоханис , президентът на Република Хърватия Зоран Миланович , президентът на Република Чехия Петър Павел , президентът на Република Армения Вахагн Хачатурян , президентът на Естония Алар Карис , президентът на Република Корея Юн Сук Йол , президентът на Република Казахстан Касъм-Жомарт Токаев , президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси , президентът на Република Индия Драупади Мурму , президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев , президентът на Гана Нана Акуфо-Адо , президентът на Демократична социалистическа република Шри Ланка Ранил Викремесингхе и доста други държавни водачи и представители на интернационалните организации.

В своя приветствен адрес президентът на Съединените американски щати Джоузеф Байдън акцентира задълбоченото партньорство и другарство сред България и Съединени американски щати.

„ Историческите крачки на България, в това число напредъка в енергийната диверсификация, насърчаването на върховенството на закона и битката с дезинформацията, в допълнение укрепиха връзката сред нашите две народи и сложиха основата за по-светло бъдеще “ , показва американският президент.

Той показва убеденост в продължение на съдействието сред България и Съединени американски щати за построяването на по-мирен, проспериращ и либерален свят.

„ Отношенията сред нашите страни са отлични и сърдечни “, написа в приветствения си адрес до българския държавен глава федералният президент на Република Австрия Александер Ван дер Белен и акцентира огромното значение на партньорството сред България и Австрия в подтекста на другите провокации , пред които са изправени страните в Европа .

„ Убеден съм и доста се надявам, че доста скоро ще намерим решение на въпроса за разширението на Шенген, което да е задоволително за всички “ , показва Александер Ван дер Белен.

По случай Националния празник на България кралят на Испания Фелипе VI изпраща от свое име и от името на държавното управление на Испания „ най-сърдечни поздравления “ и пожелава „ мир и разцвет за скъпия български народ “.

Президентът на Конфедерация Швейцария Виола Амхерд насочва пожелания за ярко бъдеще на страната ни и българския народ. Тя акцентира отличните двустранни връзки сред България и Швейцария.

„ Зачитането на интернационалното право и универсалните правила, заложени в Хартата на Обединените народи, остава нашият най-хубав компас за устрема към свят на мир и разцвет “ , се показва в приветствения адрес.

По мотив Националния празник на България кралят на Швеция Карл Густав XVI поздравява президента и българския народ и насочва пожелания за здраве , благополучие и разцвет .

Пожелания за здраве и благополучие към президента и българския народ насочва кралят на белгийците Филип . В приветствения си адрес той акцентира смисъла на връзките на другарство и съдействие , които сплотяват България и Белгия.

Президентът на Китайската национална република Си Дзинпин насочва най-искрени поздравления и най-хубави пожелания към народа на България.

„ От встъпването Ви в служба като президент, Вие се посветихте на икономическото и обществено развиване на България и интензивно се включихте в съдействието с Китай, което надълбоко правя оценка “, показва президентът на Китайската национална република. Той акцентира, че отбелязваната тази година 75-годишнина от установяването на дипломатически връзки сред България и Китай е добра опция за усилване на взаимното политическо доверие , подсилване на връзката и координацията , както и задълбочаване на стратегическото партньорство сред двете страни.

В приветствения си адрес императорът на Япония Нарухито изпраща сърдечни поздравления и откровени благопожелания за благополучие и разцвет на българския народ.

В поздравлението си към българския държавен глава президентът на Румъния Клаус Йоханис пожелава здраве и благоденствие на българския народ. Той показва цялостната си подготвеност за продължение на развиването и укрепването на двустранните връзки в духа на другарството и добросъседството сред Румъния и България.

„ Стратегическото партньорство, което подписахме дружно преди една година, способства доста за задълбочаването на двустранните ни връзки. Същевременно то отразява уговорката на Румъния и България, като сътрудници и съдружници в Европейския съюз и Атлантическия алианс, да вземат участие в тясна съгласуваност при решаването на актуалните провокации и гарантирането на европейската сигурност в комплицирания интернационален подтекст, пред който сме изправени “ , показва румънският президент.

Президентът на Република Хърватия Зоран Миланович изпраща поздравления до президента и българския народ, като показва убеденост за продължение на сполучливото развиване на двустранните връзки и на положителното съдействие в границите на Европейския съюз и НАТО.

Поздравления по случай Националния празник на България изпраща президентът на Република Чехия Петър Павел . Той показва убеждението си, че отличното съдействие ще продължи да се развива сполучливо в полза на двете страни.

Президентът на Естония Алар Карис показва в приветствения си адрес своята убеденост в сполучливото развиване на одобреното положително съдействие и другарство сред народите на България и Естония. Двете страни имат отлични двустранни връзки и са обединени в отстояването на споделените правила на суверенитет, резистентност и единение, акцентира естонският президент.

Президентът на Република Корея Юн Сук Йол пожелава на българския държавен глава и народа на България здраве, благополучие и разцвет, като акцентира построените през годините мощни връзки на партньорство и другарство сред двете страни.

„ Пожелавам страната Ви под Ваше управление да реализира високи цели и идеали “ , написа в своя приветствен адрес към българския държавен глава президентът на Република Казахстан Касъм-Жомарт Токаев . Той отбелязва, че България като деен член на Европейския съюз има огромни достижения по пътя на своето стабилно развиване и повишение на ролята си в интернационалната общественост и показва вяра за продължение на положителните двустранни връзки сред България и Република Казахстан, учредени на другарство и взаимна поддръжка .

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси акцентира обичайните връзки на другарство и ползотворно съдействие сред България и Египет и показва предпочитание за продължаващо задълбочаване на връзките във всички сфери от съвместен интерес за по-доброто бъдеще на народите на двете страни. Абдел Фатах ас Сиси пожелава здраве и триумф на българския президент в името на мира и просперитета на народа на България.

Президентът на Република Индия Драупади Мурму откроява в своето приветствие дългогодишните другарски връзки сред двете страни, учредени на исторически връзки и отстояването на споделените полезности – народна власт, независимост и господство на закона. Тя отбелязва, че тази година се навършват 70 години от определяне на дипломатическите връзки сред България и Индия и показва убеденост в разширението на съдействието в бъдеще в сфери от съвместен интерес.

Сърдечни поздравления изпраща към президента и българския народ президентът на Гана Нана Акуфо-Адо , който показва своята вяра за продължение на връзките на другарство и съдействие сред двете страни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР