Президентът Румен Радев получи поздравителни адреси от редица държавни глави

...
Президентът Румен Радев получи поздравителни адреси от редица държавни глави
Коментари Харесай

Байдън и Путин поздравиха българите за Националния празник

Президентът Румен Радев получи приветствени адреси от редица държавни глави от целия свят във връзка честването на 144 години от Освобождението на България.

В своя приветствен адрес президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън акцентира, че Съединени американски щати ще продължат да бъдат хладнокръвен сътрудник в отстояването на господство на закона, укрепването на демократичните институции, битката с корупцията и просперитета на българските жители.

В писмото си президентът на Руската федерация Владимир Путин поздравява българския държавен глава с Деня на освобождението на България от османско робство и показва респект към саможертвата на българските опълченци и съветските бойци, воювали един до друг за свободата на България.

Федералният президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер изпраща сърдечни поздравления към българските жители и показва вяра, че във време, изпълнено с провокации, съдействието, скрепено с доверие сред двете страни, ще продължи. „ Заедно, като европейци и другари, ние ще се оправим сполучливо с провокациите “, декларира немският държавен глава.

По случай българския народен празник кралица Елизабет II насочва най-хубави пожелания към българския народ. „ Надявам се с превъзмогването на световните здравни провокации дружно, с увереност и неотстъпчивост, да предстоят по-добри времена в бъдеще “, се споделя в адреса на кралицата на Обединеното кралство.

Президентът на Китайската национална република Си Дзинпин пожелава разцвет на България и мир и благополучие на българския народ. Китайският държавен глава показва убеденост, че обичайното другарство и стратегическото партньорство сред двете страни ще продължат да се развиват за благополучието на двата народа.

Сърдечни поздравления и откровени благопожелания за благополучие и разцвет на българския народ показва в приветствения си адрес императорът на Япония Нарухито.

От името на испанския народ, на държавното управление и от свое име Кралят на Испания Фелипе VI пожелава „ персонални триумфи, мир и разцвет на скъпия български народ “.

В поздравленията по случай празника президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев откроява динамичността в развиването на връзките сред България и Азербайджан, като показва задоволство от разширението на взаимноизгодното съдействие сред двете страни в региона на енергетиката.

Кралят на Мароко Мохамед VI пожелава на президента и българския народ здраве, благополучие и разцвет, като показва убеденост, че двете страни ще продължат да работят за още по-ползотворни двустранни връзки.

В приветствения си адрес президентът на Социалистическа република Виетнам Нгуен Суан Фук пожелава благополучие на българския народ и показва убеденост, че обичайните другарски връзки сред двете страни ще продължат да се укрепват и развиват.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР