"Президентът Румен Радев подклажда насилието на протестите и насажда дух

...
"Президентът Румен Радев подклажда насилието на протестите и насажда дух
Коментари Харесай

Сачева срази журналист от "ДВ" за остри думи за насилието на протеста и обясни коментара на Борисов за мисирките

"Президентът Румен Радев подклажда насилието на митингите и насажда дух на ненавист ". Това съобщи в изявление за "Дойче веле " общественият министър Деница Сачева.

Пред журналиста Тим Себастиян тя приказва за оставката на кабинета, корупцията в страната и свободата на словото.

Един от последните посетители на предаването на "Дойче веле " - "Конфликтна зона " е Сачева. Предаването стартира с роман за антиправителствените митинги в България, които не престават към този момент 85 дни.

Водещият отбелязва, че страната ни е най-корумпираната в Евросъюза и задава въпрос - за какво от години не се прави нищо по тематиката с проведената престъпност и политиците, които се облагодетелстват от нея.

"70% % не имат вяра на държавното управление, а рейтингът на министър- ръководителят се срина до 20% утвърждение, най-ниското ниво от години. Хората не ви желаят, не желаят и плана ви за Конституция. Искат незабавни избори, за какво не им ги дадете? ", попита Тим Себастиан.

"Защото няма повече от 6000 души на улицата, а има повече от милион, които са дали своят вот за това държавно управление. Редовните избори са след 6 месеца ", отговори Сачева.

Журналистът твърди, че хората са видели задоволително корупция, задоволително свирепост по улиците от страна на полицията.

"Включително и президентът Румен Радев упреква държавното управление за дирижиране на насилието при един от случаите, нали? ", беше идващият въпрос на Себастиан.

"Не мога да се съглася с вашите остри думи за насилието, тъй като мога да ви кажа, че 80 служители на реда в този момент са в болница, и против тях беше проявена експанзия от страна на протестиращите. Но защото стана дума за ролята на президента, доста е забавно, че точно той би трябвало да приказва за обединяване и да предизвика разговор. Става тъкмо противоположното - той подклажда принуждение и насажда дух на ненавист ", разяснява общественият министър.

Разговорът продължава с тематиката за развиването на България през последните години.

"Ръстът на Брутният вътрешен продукт през последните 5 години съвсем се е удвоил. Това е невероятно в страна с всеобща корупция ", изрично съобщи Деница Сачева.

"Вашият министър-председател съпостави репортерите с пуйки. И по-късно гротескно им се присмиваше, имитирайки звуците, които издават мисирките. Такова ли е отношението към медиите в България? ", попита журналистът, при което Сачева акцентира, че министър председателят има особености в изрече, не е целял да обиди никого.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР