Президентът Румен Радев почете паметта на патриарх Неофит, като написа

...
Президентът Румен Радев почете паметта на патриарх Неофит, като написа
Коментари Харесай

Президентът Радев почете паметта на патриарх Неофит

Президентът Румен Радев уважи паметта на патриарх Неофит, като написа обръщение в книгата за поклонение в Синодалната палата.

" Кончината на патриарх Неофит е голяма загуба за целия български народ и за Българската православна черква ", уточни президентът и разгласи, че е отменил плануваното за на следващия ден връчване на изследователски мандат на ГЕРБ-СДС, съобщи БНР.

" Кончината на партиарх Неофит е голяма загуба за Българската православна черква и за целия български народ. Със своето безрезервно духовно служение на Бога и православието патриарх Неофит се утвърди като поддръжник на нашата нация и страна. Вечна и блажена да бъде неговата памет. Ще го запомня като човек, като патриарх, който ни учеше на примирение и мъдрост. И в тази връзка употребявам, че сте тук, с цел да споделя, че в тези дни на всеобщо примирение и поклонение пред неговата памет политическите пристрастености са неуместни. И по тази причина отсрочвам връчването на мандата за сформиране на държавно управление за понеделник от 12.00 часа ", сподели президентът Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР