Президентът Румен Радев отправи призив за участие в Националната кръводарителска

...
Президентът Румен Радев отправи призив за участие в Националната кръводарителска
Коментари Харесай

Президентът Радев дари кръв за националната кампания за Цветница

Президентът Румен Радев насочи апел за присъединяване в Националната кръводарителска акция на БЧК за Цветница. Държавният глава подари кръв за благородната самодейност. Със своя човечен жест президентът откри националната пролетна акция за безплатно и непринудено кръводаряване „ Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот в този момент! ”, оповестиха от БЧК.

„ Вярвам, че с всяка капка дарена кръв спасяваме живот, само че и даряваме човещина. Всеки непринуден кръводарител в България заслужава уважението ни поради избора му да помогне на изцяло чужд човек. Доброволно и безплатно дарената кръв е полезност, тя няма цена. Дарената кръв ни свързва вечно в истории за достойнство, състрадателност и памет за стореното положително. Нека всеки, който може да подари кръв, да се включи в акцията за кръводаряване „ Капка по капка – живот! “ Приемете персоналната ми признателност, че ще дарите живот на човек в неволя “. С тези думи президентът се обърна към всички доброволни кръводарители в България.

Десетки чиновници на президентската администрация и на НСО последваха неговата човешка съпричастност към нуждата от кръв и кръвни артикули за лекуването на хиляди нуждаещи се.

На 1 април в деня на огромния християнски празник Цветница, в цялата страна ще се организира кръводарителска акция, проведена от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), Министерство на здравеопазването и Българския Червен кръст, с поддръжката на Българската православна черква.

С дарителския си акт Румен Радев започва Мрежата от добрини на БЧК. Червенокръстката организация посвещава самодейността на 140-годишнината си, чийто патрон е президентът на Република България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР