Президентът Румен Радев отправи призив към партиите да не издигат

...
Президентът Румен Радев отправи призив към партиите да не издигат
Коментари Харесай

Радев към партиите: Няма страшно да управлявате

Президентът Румен Радев насочи апел към партиите да не издигат нови червени линии между тях и увери, че служебното държавно управление е построило постоянна съществена, на база на която идващият да изведе страната през зимата.

" Сега не е време за безволие и за тесни партийни сметки. България има потребност от работещ парламент, тъй като върху него се крепи конституционният ни модел на ръководство. Време е да се поеме отговорност и за политическа храброст ", съобщи Румен Радев преди да отпътува за Прага, където ще взе участие в европейски срещи на върха, съобщи Българска национална телевизия.

Според дърбавния глава хората чакат разговор, съгласие, разсъдък и намиране на общи решения и ползи, тъй като България има потребност от работещ парламент и стабилно държавно управление.
По-тревожното е издигането на нови червени линии след изборите. Търсенето на всевъзможни аргументи за отвод от обединенията издава страха на партиите да поемат ръководството през зимата. Затова да ги успокоя, че не е чак толкоз ужасно, тъй като служебното държавно управление е построило постоянна съществена, на база на която идващото държавно управление би могло да изведе страната през зимата без съществени усложнения.
По думите на Радев образец за това е стартирането в употреба на газовата връзка с Гърция, намалената цена на газа, създадените законопроекти, касаещи Плана за възобновяване и резистентност и решаването на казуса със зимната поддръжка на пътищата.

Държавният глава акцентира, че България и Румения не могат повече да бъдат държани отвън Шенген " единствено поради това, че 11 години откакто сме покрили всички механически условия, някой си измисля спомагателни критерии ".

" От това губят всички – жителите, туризма и стопанските системи ни. Не може България да демонстрира взаимност и да влага големи запаси за запазване на границата, и да срещаме недоумение по тематиката. Не може българите да са второкласен европейци и да чакат по КПП-тата на европейските страни. Ние няма да се примирим ", уточни Радев.

Според президента обединена Европа не може да остане безразлична към войната на Русия против Украйна, тъй като нейната ескалация е най-голямата опасност за мира на континента след Втората международна война.

" Вторичните резултати на войната се усещат и общата политика за европейска защита ще е във фокуса на всяка последваща лидерска среща ", разяснява още Радев.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР