Президентът Румен Радев откри в сряда вечерта в Ямбол втори

...
Президентът Румен Радев откри в сряда вечерта в Ямбол втори
Коментари Харесай

Радев откри втори пилон с българското знаме и го нарече противоотрова на нихилизма

Президентът Румен Радев откри в сряда вечерта в Ямбол втори висок стълб с българското знаме и го назова " противоотрова на нихилизма ".

Новината идва, откакто през юли Радев и най-високия подобен стълб в родопската околност Рожен. Тогава по време на речта си той също упрекна критиците на плана в " нихилизъм и безродие ".

" Нека дружно издигнем трибагреника като противоотрова на нихилизма и като обръщение към нашите деца, че България ще пребъде ", сподели Радев в сряда.

Церемонията по издигането на националния байрак на 55-метров стълб се състоя на хълма Боровец, най-високото място в Ямбол. Знамето е с размери 11 на 18 метра.

Инициативата за слагането на пилона е на Община Ямбол. Голяма част от средствата са събрани от дарения. Според локалната администрация това е най-високият стълб с националния байрак в урбанизирана територия в страната.

Около Пилона на Рожен, открит по-рано през годината, се появиха подозрения за законността му, за неналичието на бистрота при събирането на парите и отчетността им. Проектът е на стойност 1 млн. лв. и е осъществен под патронажа на Радев.

Пилонът провокира необятни диспути в общественото пространство за методите на изложение на националното самочувствие и съзнание.

След откриването на Пилона на Рожен Радев беше подложен на критика, че е употребявал думата „ безродие “, която е директно обвързвана с разрушителната акция против така наречен „ безроден космополитизъм “ в Съюз на съветските социалистически републики по времето на Йосиф Сталин .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР