Президентът Румен Радев откри турнира Sofia Karate Open 2021 –

...
Президентът Румен Радев откри турнира Sofia Karate Open 2021 –
Коментари Харесай

Румен Радев направи 50 лицеви за минута

Президентът Румен Радев откри шампионата Sofia Karate Open 2021 – Купа на президента и показва добра физическа форма.

„ За мен е същинско наслаждение да видя толкоз доста млади, усмихнати хора от толкоз доста страни. Карате е спорт, който гради характери. Учи и възпитава на дисциплинираност, воля, почитание. Карате е спорт, който свързва хората “, обърна се Румен Радев към участниците в шампионата, след което се включи в спонтанна конкуренция с възпитаници в спортния комплекс на учебно заведение „ Свети Георги “ в София.

Държавният глава открои каратето като спорт с голямо значение за личностното израстване на младежите и възпитанието на дисциплинираност и полезности. Румен Радев открои триумфа на Ивет Горанова за извоювания златен орден на Олимпийските игри в Токио, което накара българите да се гордеят. Държавният глава изрази убеденост, че сред състезателите на Sofia Karate Open са и бъдещите международни, европейски, олимпийски и районни първенци на България и другите страни участници.

Румен Радев насърчи децата да спортуват от най-ранна възраст и уточни, че задачата на самодейността „ Спортувай с президента “ е да разпространява физическото образование и спортния дух измежду младежите. Повече от 200 деца, както и президентът, взеха присъединяване в осъществяването на „ Президентския тест “ – комплекс физически извършения със спортен темперамент, който също е част от Инициативата „ Спортувай с президента “.

Президентът връчи на уредниците на шампионата Купата на президента, която ще бъде поднесена на отборния победител в края на конкуренцията. “За мен е голямо наслаждение, че за първи път ще имам опцията да връча Купата на президента на тези от вас, които стигнат до върха. Но върхът се построява вътре във вас, той зависи от вашите старания, неизменност и воля “, съобщи президентът. Румен Радев изрази убеденост, че участниците в шампионата ще покажат най-хубавото от уменията си и ще се състезават с чест и достолепие. „ Използвайте всяко предизвикателство и затруднение като трамплин за вашия предстоящ триумф “, съобщи още президентът на участниците в надпреварата.

След като откри Sofia Karate Open 2021 – Купа на президента, президентът Румен Радев се срещна със спортния комплекс и образователната база на ЧСУ „ Свети Георги “ и организира среща с управлението на образователното заведение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР