Президентът Румен Радев отказва да назначи Даниел Митов за служебен

...
Президентът Румен Радев отказва да назначи Даниел Митов за служебен
Коментари Харесай

Румен Радев отказва да назначи Даниел Митов за външен министър

Президентът Румен Радев отхвърля да назначи Даниел Митов за длъжностен външен министър поради позицията му на зам.-председател на ГЕРБ.

Това разгласи той пред публицисти два дни след заявката на Димитър Главчев, че ще желае промяна на външния министър Стефан Димитров.

" Много се надявам господин Главчев да си дава сметка за вредите върху кабинета и цялостното доверие върху изборния развой, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф. Когато аз отговарях за служебните държавни управления, партиите не можеха и да си помислят за сходни вмешателства ", сподели той пред публицисти.

Радев ще предложения Главчев на среща на 19 април в президентството, с цел да обсъдят предложенията му за нови министри, само че " те не могат да включват зам.-председатели на политически партии ".

Той отхвърли разновидността за промяна на Димитър Главчев с претекста, че неговият ангажимент е да не се допусне конституционна и управническа рецесия " макар неуместните промени " в Конституцията. Като " невероятно в правния смисъл " дефинира той и желанията на Българска социалистическа партия да прокара избор на съмнение.

Президентът попита и " кой е поръчал промяната на земеделския министър " Кирил Вътев, като подсети, че Главчев персонално е предложил запазването му " в дух на последователност " и поради потвърден мениджърски опит.

" Според Вас не е ли необичайно министър-председателят да си сменя през ден мнението? Нормално ли е въобще през ден да сменя министър? Така объркваме и обществото, и бизнеса, и сътрудниците. Казах, че няма да се греша в служебния кабинет, само че ще упорствам Димитър Главчев да си съблюдава обещанието, че ще предложи кабинет равноотдалечен от всички партии ", сподели още той.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР