Президентът Румен Радев отказа да посочи дата за разпускане на

...
Президентът Румен Радев отказа да посочи дата за разпускане на
Коментари Харесай

Радев намекна за избори 2 в 1, поиска още работа от парламен...

Президентът Румен Радев отхвърли да уточни дата за разформироване на Народното събрание. Той приказва във ВМА, където дружно с ген. Венцислав Мутафчийски откри нов подготвителен център.

Държавният глава беше безапелационен, че, първо депутатите би трябвало да свършват много работа във връзка с актуализацията на бюджета и други закони. Специално акцентира на това, че в Народното събрание не се отваря и дума за Плана за възобновяване, което регистрира като голям минус.

Радев не отговори съответно за датата на парламентарните избори, само че даде да се разбере, че е на път да размишления и да насрочи избори 2 в 1. Той се аргументира, че избор в три следващи седмици ще натовари извънредно доста и администрацията, и хората.

На въпрос дало служебното държавно управление остава в същия състав президентът извънредно висока оценка на актуалните министри и сподели, че се е опитал да покаже с кабинета нов модел на ръководство, който да постави завършек на антагонизма сред партиите и е съумял.

Радев разкритикува депутатите за следващия несполучлив опит за държавно управление и повтори, че те са длъжни да поправят отчасти това като одобряват закони и актуализацията на бюджета. Освен това Радев засипа с похвали ВМА че е на международно равнище.

Забележително е, че двамата с ген. Мутафчийски демонстрираха отлични връзки, на инат на упоритите клюки последните две години, че тъкмо шефът на ВМА ще бъде огромният му противник на изборите - нещо, което самият Мутафчийски неведнъж отхвърли пред " Марица ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР