Президентът Румен Радев отказа да отстрани главния секретар на МВР

...
Президентът Румен Радев отказа да отстрани главния секретар на МВР
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Радев отказал да освободи главсека на МВР заради старта на политическия си проект?

Президентът Румен Радев отхвърли да в профил основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров на инат на ръководещите. Той се притеснява, че сглобката ще овладее службите, махайки хората, за които самичък е ходатайствал. В момента се води битка кой да постави ръка на Министерство на вътрешните работи.



Това съобщи пред пред Lupa.bg юристът и деятел на Български съюз за директна народна власт Даниел Божилов.



 Главсекът на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров

„ Има доста учредения Петър Тодоров да бъде заменен. Радев е наясно с това. Само че, той напълно скоро ще започва политическия си план и желае да насочи вниманието върху себе си. В момента се чудят кое да е политическото лице на новата партия – дали Атанас Пеканов, или Крум Зарков. 





Може най-после да сложат трето лице. Гълъб Донев ще бъде измежду заместниците. Работата по плана е почнала преди година и половина – учредяват се структури. Познавам хора, които вземат участие в тях ”, изясни Даниел Божилов.

Днес президентът публично отхвърли да освободи главсека на Министерство на вътрешните работи. 

" Мотивите към предлагането за премахване на основен комисар Петър Тодоров от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи са напълно политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Посочените причини за неналичието на организация и надзор върху дейностите на Министерство на вътрешните работи са в остро несъгласие с Докладите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и първото полугодие на 2023 година на самото Министерство на вътрешните работи. В личните си отчети Министерство на вътрешните работи регистрира по-добри резултати и във връзка с записаните, и при разкритите закононарушения ", се споделя в позиция на президента Румен Радев от предходната седмица, изпратена от прессекретариата по отношение на отправени въпроси за импортираното в президентската институция предложение за освобождение на основния секретар.

Миналата седмица министър председателят Николай Денков съобщи, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е изпратил стимулирано искане до президентството, с което изисква промяна на Петър Тодоров, с който има разлики за това по какъв начин би трябвало да бъде координирана и обезпечена работата в министерството. След държавното заседание министър Стоянов заяви, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с настъпилата гибел на шестима полицейски чиновници на министерството, при осъществяване на служебните им отговорности, в границите на извънредно къс интервал от време. 

След новината за отхвърли на президента да освободи главсека на Министерство на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи сбито, че ще продължава да работи мъчно с Петър Тодоров. Малко по-късно основният секретар самичък реши да връчи оставка. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР