Президентът Румен Радев отговори с отворено писмо до Николай Колев

...
Президентът Румен Радев отговори с отворено писмо до Николай Колев
Коментари Харесай

Президентът помоли Босия да прекрати гладната стачка, сезира прокуратурата по неговия сигнал


Президентът Румен Радев отговори с отворено писмо до Николай Колев - Босия, който 23-ти ден е в гладна стачка поради корупцията в автомобилната администрация, виновна съгласно него за доста изгубени по пътищата животи.

"Считам за собствен дълг да му отговоря обществено ", написа Радев.

Държавният глава показва, че проблемите, против които Колев стачкува, са част от огромния проблем с корупцията в страната.

"Приветствам всяко гражданско деяние в битката с този недостатък. Призовавам българските институции да не подминават нито един сигнал, в частност подадения от Вас и Вашите съидейници ", добавя Радев и приканва Босия да приключи на гладния си митинг, защото към този момент е привлякъл задоволително внимание върху себе си, а в този момент на ход са институциите.

Ето цялостният отговор на президента:

На 12 юни 2018г. получих писмо от господин Николай Колев-Босия, който ме осведоми за желанието си да стачкува против „ схемата за продажба на шофьорски книжки “ и „ тежки корупционни схеми “ в Агенция „ Автомобилна администрация “ на МТИТС. Писмото на господин Колев бе изпратено от президентската администрация по подготвеност в прокуратурата на 18 юни. В сходство със декларираното в писмото желание господин Колев предприе гладна стачка. Считам за собствен дълг да му отговоря обществено:

Уважаеми господин Колев,

Отговарям на Вашето писмо обществено, тъй като то слага проблем, който визира всички български жители и излага на риск живота им. Той е част от огромния проблем с корупцията.

Приветствам всяко гражданско деяние в битката с този недостатък. Призовавам българските институции да не подминават нито един сигнал, в частност подадения от Вас и Вашите съидейници. Отчаяният Ви митинг е израз на доловимото в цялото общество отвращение от корупцията и неналичието на отчетлива воля за битка с нея.

Обръщам се към Вас с почитание към действената Ви, морална позиция и с паника за здравето и живота Ви. Корупцията в никакъв случай няма да бъде преборена с бездейност и примирие, тя изисква гражданска готовност и честност, за която Вие давате образец.

Съзнавайки това, Ви апелирам да прекратите Вашата гладна стачка, която съумя да притегли вниманието на обществото към казуса. Сега на ход са институциите. Вярвам, че и отсега нататък Вие ще бъдете самоуверен покровител на справедливостта. България има потребност от Вас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР