Президентът Румен Радев отговори с отворено писмо до Николай Колев

...
Президентът Румен Радев отговори с отворено писмо до Николай Колев
Коментари Харесай

Президентът помоли Босия да прекрати гладната стачка, сезира прокуратурата по неговия сигнал

Президентът Румен Радев отговори с отворено писмо до Николай Колев - Босия, който 23-ти ден е в гладна стачка поради корупцията в автомобилната администрация, виновна съгласно него за доста изгубени по пътищата животи.
 Раниха Босия, който гасне, жива верига пред Народното събрание в негова поддръжка  Защо гладува Босия?!?
" Считам за собствен дълг да му отговоря обществено ", написа Радев.

Държавният глава показва, че проблемите, против които Колев стачкува, са част от огромния проблем с корупцията в страната.

" Приветствам всяко гражданско деяние в битката с този недостатък. Призовавам българските институции да не подминават нито един сигнал, в частност подадения от Вас и Вашите съидейници ", допълва Радев и приканва Босия да приключи на гладния си митинг, защото към този момент е привлякъл задоволително внимание върху себе си, а в този момент на ход са институциите.

Пълният отговор на президента:

На 12 юни 2018г. получих писмо от господин Николай Колев-Босия, който ме осведоми за желанието си да стачкува против „ схемата за продажба на шофьорски книжки “ и „ тежки корупционни схеми “ в Агенция „ Автомобилна администрация “ на МТИТС. Писмото на господин Колев бе изпратено от президентската администрация по подготвеност в прокуратурата на 18 юни. В сходство със декларираното в писмото желание господин Колев предприе гладна стачка. Считам за собствен дълг да му отговоря обществено:

Уважаеми господин Колев,

Отговарям на Вашето писмо обществено, тъй като то слага проблем, който визира всички български жители и излага на риск живота им. Той е част от огромния проблем с корупцията.

Приветствам всяко гражданско деяние в битката с този недостатък. Призовавам българските институции да не подминават нито един сигнал, в частност подадения от Вас и Вашите съидейници. Отчаяният Ви митинг е израз на доловимото в цялото общество отвращение от корупцията и неналичието на отчетлива воля за битка с нея.

Обръщам се към Вас с почитание към действената Ви, морална позиция и с паника за здравето и живота Ви. Корупцията в никакъв случай няма да бъде преборена с бездейност и примирие, тя изисква гражданска готовност и честност, за която Вие давате образец.

Съзнавайки това, Ви апелирам да прекратите Вашата гладна стачка, която съумя да притегли вниманието на обществото към казуса. Сега на ход са институциите. Вярвам, че и отсега нататък Вие ще бъдете самоуверен покровител на справедливостта. България има потребност от Вас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР