Президентът Румен Радев остро критикува правителството, след като посети настанения

...
Президентът Румен Радев остро критикува правителството, след като посети настанения
Коментари Харесай

Президентът за инцидента в Пловдив: Лобизмът убива

Президентът Румен Радев остро подлага на критика държавното управление, откакто посети настанения във Военномедицинска академия в София борден инженер на авариралия през вчерашния ден хеликоптер край Пловдив.

При случая, аргументите за който се проверяват, починаха двамата водачи на бойната машина Ми-17.

Военен хеликоптер падна, двама починали и ранен

Защо падна военният хеликоптер край Пловдив

Военен хеликоптер падна в Черно море

„ Важно е, че офицерски претендент Каменов е в положително устойчиво положение, той е със мощен дух. Надявам се, че скоро ще бъде в обикновено работоспособно положение. Имам дълготраен опит в тази материя и преди заключенията на проверяващата комисия не бих спекулирал по тази тема”, сподели Радев във ВМА.

„ Това е огромна покруса, приканвам да няма политически спекулации по нея, тъй като, не е морално. От на следващия ден останалите ще не престават да летят, ние сме длъжни да настояваме за решаването на проблемите”, акцентира той.

„ За по-малко от една година за повторно умират летци, три Консултативни съвета за национална сигурност направих особено за Българската войска нещо да се промени. Министър Каракачанов е подложен в политически, финансови и правни рамки, от които повече той не може да направи. Решаването на тези проблеми желаят държавническо отговорно мислене и съответни действия”, безапелационен е Радев.

Той счита, че ръководещите са прекратили модернизационните процеси в Българската войска и са ги върнали в изходна точка.

„ Предвидените за тези планове стотици милиони къде изтекоха, вместо за ремонт и подготовка те отново отидоха за саниране. Отдалечаваме се от опциите, които би трябвало да имаме. Рискът от тези политически решения ги носят военните, лобизмът убива”, безапелационен е президентът.

„ Трябва да се потърси отговорност от политиците, които с решенията си излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи. Трябва да има повече военна експертиза, средства и далновидни решения”, добави президентът.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР