Президентът Румен Радев осъди остро ескалацията между Иран и Израел.

...
Президентът Румен Радев осъди остро ескалацията между Иран и Израел.
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев осъди остро ескалацията между Иран и Израел

Президентът Румен Радев осъди остро ескалацията сред Иран и Израел.

Президентът на Република България Румен Радев следи със угриженост развиването на спора в Близкия Изток и осъжда ескалацията на напрежението, оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава прикани: „ Всички страни в района следва да се въздържат от по-нататъшна приложимост на мощ “, се споделя в известието.

От президентството допълниха, че са в непрекъснат контакт с българското държавно управление и службите за сигурност. Целта е гарантиране на живота и сигурността на българските жители в Близкия изток и при нужда за тяхната евакуация от района, допълниха още от прессекретариата на президента.

SafeNews.bg напомня, че късно нощес Иран пусна рой от безпилотни летателни апарати с експлозиви и изстреля ракети по Израел в първото си непосредствено нахлуване на израелска територия. С това близкоизточната страна е основала заплаха от сериозна ескалация, разяснява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Израел беше нападнат с повече от 200 дрона и ракети, заяви представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари.

Източник: Президент на Република България

Още вести четете в: България, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР