Президентът Румен Радев определи като правен абсурд референдумите в окупираните

...
Президентът Румен Радев определи като правен абсурд референдумите в окупираните
Коментари Харесай

Радев: Референдумите в зона на бойни действия са правен абсурд и България няма да ги признае

Президентът Румен Радев дефинира като " юридически парадокс " референдумите в окупираните територии на Донецк, Луганск, Запорожието и Херсон и разгласи, че България няма да ги признае.

" Решението на Владимир Путин ще увеличи интензитета на бойните дейности, ще е ескалира спора и е опасност за сигурността с мъчно предвидими последствия. Недопустимо е три десетилетия след края на Студената война още веднъж да се разиграва нуклеарната карта. Колкото и неуместно да звучи, тази опасност не може да бъде подценена. Референдуми в зона на бойни дейности, където до урните падат снаряди, са юридически парадокс и България няма да ги признае ", сподели той след консултативната среща с държавното управление и службите за сигурност.

Въпреки че няма директна военна опасност за страната, тези опасности се правят оценка и се набелязват ограничения за тяхното минимизиране, разгласи още той.

В същото време Радев разкритикува " устрема към военна победа непременно ", който заглушавал апелите за мир, без да уточни кого по-точно има поради.

Радев разгласи за сериозно значимо България да има парламент и стабилно постоянно държавно управление след 2 октомври.

" Тук е времето да чуем партиите с упоритости да ръководят - по какъв начин ще се оправят с политическата рецесия и към какво ще се сплотяват, с цел да реализиран управническо болшинство. Сега е моментът на обединяване пред лицето на рецесията ", сподели още той.

Апелът му се случи на фона на отсъствието на каквито и да било партийни водачи в президентството - Радев избра да не привиква на консултациите политически представители макар следствията от украинската рецесия за идващите ръководещи.

Вместо това той посвети втората част от изказването си на това да " раздава " задания на претендентите за Народното събрание - от енергийната диверсификация и модернизацията на Военновъздушни сили до това " Как ще се борим с тютюнопушенето, опиатите и обездвижването измежду младежите ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР