Президентът Румен Радев определи като недопустими опитите за намеса за

...
Президентът Румен Радев определи като недопустими опитите за намеса за
Коментари Харесай

Радев се оплака на Европарламента от Скопие

Президентът Румен Радев дефинира като неприемливи опитите за интервенция за смяна на наличието на европейски документи от страни, които не са членове на Европейски Съюз, заяви Българска телеграфна агенция, без да прецизира за какви документи става дума.

 Ковачевски съпостави българското говорене за Северна Македония с съветското за Украйна Ковачевски съпостави българското говорене за Северна Македония с съветското за Украйна

Това е станало по време на диалог с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола в коридорите на срещата на върха на Европейската политическа общественост в Молдова в четвъртък.

Президентът на България благодарил за реакцията на Европарламента против при започване на май.

Радев споделил на Мецола, че този акт е в несъгласие с европейските правила и показва пренебрежение към представител на институция на Европейски Съюз. Той добавил, че това не е изолиран случай, в който Скопие погазва добросъседските връзки, осведомят от прессекретариата на президента.

Като изключително обезпокоително развиване на обстановката президентът откроил обществените изказвания на висши македонски представители за изготвяни " черни описи " за български жители, в това число политици, на които се отхвърля достъп в страната. Този метод показва непреодоляното завещание от тоталитарното минало и разкрива нуждата от основни промени в страната за превъзмогването му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР