Президентът Румен Радев опита да спъне по-високия данък за хората

...
Президентът Румен Радев опита да спъне по-високия данък за хората
Коментари Харесай

Радев спря еко-данъка за старите автомобили и обвини прокуратурата в политически действия

Президентът Румен Радев опита да спъне по-високия налог за хората със остарели коли, който стана и един от претекстовете на хората да излязат на цивилен митинги. Държавният глава рано тази заран е наложил следващото си несъгласие - този път върху Закона за корпоративното подоходно облагане, разгласи самият той пред публицисти след клетвата на новите съдии в Конституционния съд, съолщава " Канал 3 ".

Именно в текстовете на Закона за корпоративното подоходно облагане се подвига данъкът на старите коли, поради което Радев преди няколко дни укори ръководещите в обръщението си във връзка 10 ноември и Прехода. Тогава президентът укори властта, че хората не си купуват нови возила не тъй като не желаят да пазят околната среда, а тъй като са небогати.

Държавният глава заяви още, че не е получил предварителния отчет на Европейска комисия за правосъдната власт. Като жител знам за нашата правосъдна система повече, в сравнение с един отчет от Брюксел, разяснява обаче Радев.

Президентът съзря и политически претекст в подновяването на прокурорската инспекция среу излъчения от него нов парламентарен арбитър Атанас Семов.  Той се пита попита за какво се повдига инспекцията тъкмо откакто тое обявил своята номинация.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР