Президентът Румен Радев очаква по най-бързия начин да бъде решен

...
Президентът Румен Радев очаква по най-бързия начин да бъде решен
Коментари Харесай

Румен Радев: Неудачно е решението Русия да ни добави в списъка с неприятелски държави

Президентът Румен Радев чака по най-бързия метод да бъде решен казусът с издаване на документи за идентичност на хората от историческата ни диаспора

Това сподели президентът пред публицисти на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “, където посети подкрепителния пункт, оголен от БЧК - Русе, в който доброволци, взаимно със чиновници на общината, посрещат и обезпечават помощ на влизащите в Българиябежанци от Украйна. Президентът Радев посети и общинския спешен център, където се настаняват бежанци от спора.

"Надявам се, че тази рецесия ще даде на 47-ото Народно заседание опция да задейства нещо, което от дълго време чакаме. Голяма част от тези хора са с български генезис и чакам по най-бързия метод да бъде решен казусът с издаване на документи за идентичност на хората от историческата ни диаспора ", сподели президентът.

Държавният глава благодари на кмета на Русе, на регионалния шеф, на чиновниците на общинската и регионалната администрации, на Гранична полиция, на митниците, на доброволците, които вършат по този начин, че България да извърши своя филантропичен дълг към хората, които търсят протекция и бягат от войната. Президентът благодари на всички българи, които отвориха сърцата и домовете си да посрещнат всички хора в потребност. Радев благодари на тези, които вземат решение да оказват помощ със средства, с облекла, храна и не чакат страната, тъй че хората, които търсят избавление, да го намерят тук при нас.

Румен Радев обаче съобщи, че чака страната като главен координатор и уредник на всички тези действия да бъде още по-ангажирана и срочно да изготви логаритъм, в който да е пределно ясно какво е разпределението на отговорностите сред централната и локалната власт. Президентът сподели, че чака да се построи гъвкава и устойчива връзка сред пунктовете, където влизат хората в потребност, сред локалната власт, сред общините навътре в страната и сред бизнеса, които са подготвени да дават леговище и работа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР