Президентът Румен Радев очаква от тази вечер да следва постигнатите

...
Президентът Румен Радев очаква от тази вечер да следва постигнатите
Коментари Харесай

Румен Радев: Очаквам коалиционният съвет тази вечер да отстоява българския интерес

Президентът Румен Радев чака от довечера да следва постигнатите решения от КСНС през януари във връзка с Северна Македония.

" Срещите не са толкоз значими, значими са резултатите. Очаквам съдружният съвет довечера да следва постигнатите с консенсус и мнение оферти от КСНС през януари, да отстоява българския интерес и Копенхагенските критерии за участие, които се базират доста тъкмо върху човешките права и недопускането на дискриминация. Ако всичко това се случи, ние ще помогнем на Северна Македония да върви стабилно по този път ", съобщи Радев пред публицисти.





По думите му фокусът, подложен от държавното управление върху външната политика, не може да измести вътрешните проблеми в страната.

" Очаквам този порив и сила, които се влагат за решение на проблемите на РСМ по нейния път към Европа, да се ползват в не по-малка степен за проблемите на българските жители. Както виждаме, те порастват - бедността, тревожната инфлация, това, което става в енергетиката, топлофикациите. Очаквам там да бъде фокусирано вниманието ", сподели Румен Радев.

Позицията на президента остава непроменена - началото на договарянията не би трябвало да бъде обвързано със периоди, а с резултати, изключително що се отнася до правата на македонските българи.

Радев разяснява и изтеклия в медиите, станал прочут като българския вид на " Магнитски ":

" Очевидното отвращение на прокуратурата да се бори с корупцията в България не значи, че би трябвало да се погазват съществени законови положения и човешки права, с цел да се търси правдивост ", съобщи президентът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР