Президентът Румен Радев обяви началото на 15-ото издание на благотворителната

...
Президентът Румен Радев обяви началото на 15-ото издание на благотворителната
Коментари Харесай

Радев откри благотворителната Българска Коледа

Президентът Румен Радев разгласи началото на 15-ото издание на благотворителната самодейност " Българската Коледа " в Университетската болница " Св. Георги " в Пловдив. Тя се организира от 2003 година насам по самодейност на президентската институция.

На събитието през днешния ден участваха министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров, кметът на града Иван Тотев, представители на РЗИ и РЗИОК, деца, подкрепени от " Българската Коледа ".

" Избрах да го създадем тук, тъй като УБ " Свети Георги " в Пловдив е едно от водещите лечебни заведения в страната с над вековна история. Тази болница се гордее със своите водещи експерти в другите области на опазването на здравето и мисля, че тъкмо тук, където годишно се поставят грижи за хиляди български деца, нашият апел ще бъде по-силен и по-истински ", сподели в приветствието си президентът.

По думите му " Българската Коледа " не е просто дарителска акция, а нещо по-голямо - " дава ни вярата и чувството, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности и споява разнообразни обществени пластове ".

Румен Радев добави, че акцията влага в нашия максимален капитал - здравето на децата, и е израз на вяра за бъдещото ни като нация и като страна.

" Българската Коледа " съумява да сплоти хора с разнообразни специалности, обществено състояние, обучение, към една публично значима идея. Зад нея стоят хиляди българи, само че триумфът и най-много доверието в нея зависят главно от хората, които са в края на процеса, а това сте вие - лекарите ", сподели още президентът и им благодари за напъните.

Той разгласи, че през предишния сезон акцията е разполагала с 2 650 000 лв.. 747 деца са получили поддръжка на обща стойност 700 000 лв., които са усвоени за диагностика, лекуване и следваща рехабилитация. 30 лечебни заведения в страната са получили техника и инсталация в размер общо на 1 800 000 лв., с която по думите на Радев могат да ползват актуалните способи за лекуване.

Здравният министър акцентира, че в НЗОК особено ще се обърне внимание на клиничните пътеки за детското и майчиното опазване на здравето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР