Президентът Румен Радев обяви, че щом ГЕРБ търси битка с

...
Президентът Румен Радев обяви, че щом ГЕРБ търси битка с
Коментари Харесай

Президентът: Щом ГЕРБ търси битка с мен, ще я получи

Президентът Румен Радев разгласи, че щом ГЕРБ търси борба с него, ще я получи. Държавният глава съобщи още, че партията на Бойко Борисов води борба с него, само че не смее да я разгласи.

" От всички дейности на партия ГЕРБ следя, че или министър председателят губи надзор върху партията си, или я предизвиква в борба против мен ", съобщи Радев пред публицисти през днешния ден и добави: " Но считайте, че веднага като я търсят (б.а. - битката), ще я получат ".

Президентът разгласи, че не вижда смисъл за среща сред него и Борисов за модернизацията на армията, защото водачът на ГЕРБ не е съумял " да озапти беквокалите си в Народното събрание " и те пеели " по-високо и по-фалшиво ". Радев даде да се разбере, че решението и за закупуването на изтребители, и за цялостната рационализация на въоръжените сили е в ръцете на премиера и Народното събрание.

" Това, което ме смущава повече, не е тази борба (б.а. - сред ГЕРБ и него), а всички процеси в страната, които стават на фона на идното европейско председателство. Не поради това дали то ще бъде сполучливо или не: считайте, че най-после ще бъдем потупани по гърба - такава е практиката. Мен ме тормози метода, по който гледаме на това европейско председателство; това, което желаеме да извлечем от него. Мисля, че ръководещите гледат на това председателство като на някаква омерта, която да подсигурява спокойствието от вътрешната страна и легитимация извън. Рискуваме то да се трансформира в една витрина на гейт-ове, който започнаха да гърмят на всички места в страната ", сподели още президентът.

Президентът разгласи още, че на 4 октомври ще се разбере шефението му
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР