Президентът Румен Радев обяви, че предсрочните парламентарни избори ще се

...
Президентът Румен Радев обяви, че предсрочните парламентарни избори ще се
Коментари Харесай

Радев обяви датата на предсрочните парламентарни избори

Президентът Румен Радев разгласи, че предварителните парламентарни избори ще се проведат на 2 април 2023 година С декрет президентът ще разпусне 48-ото Народно заседание на 3 февруари.

Отчитайки техническите провокации пред ЦИК, изборите ще бъдат на първата допустима дата, в която няма да има риск за машинното гласоподаване. За да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български жител би трябвало да може да избира по какъв начин да гласоподава - хартия или машина ”, изясни той.

Радев се надява оставащото време на Народното събрание да бъде употребявано от депутатите, които да потвърдят, че битката с корупцията, Планът за възобновяване и резистентност, и европейската интеграция, са действителен приоритет, а освен предизборни обещания.

Държавният глава акцентира, че сега не може да каже дали ще има промени в състава на служебния кабинет.

„ Ще приказвам с всеки един министър ”, разясни той.

Припомняме, че през днешния ден президентът одобри Българска социалистическа партия на „ Дондуков ” 2. От левицата върнаха несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление. По-късно Радев се срещна с представители на ЦИК, които предложиха изборите да се проведат на 2 април.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинРумен Радев предварителни парламентарни избори избори Народно заседание парламент ЦИК ПоследниНай-четениПолитика 168 Радев разгласи датата на предварителните парламентарни избори Регулации 88 Европейска комисия ще показа закон за цифровото евро Енергетика 140 Европейски Съюз ще трансформира енергийния пазар, с цел да отбрани цените Европари 404 Държавата уголемява програмата за слънчеви панели за бизнеса Любопитно 17760 Кои са най-евтините страни за живот и работа в Европа Имоти 15817 Напълно подготвени жилища – новият шлагер на българския пазар Личности 9068 Провинциалното момче, което построи империя от първокласни марки Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР