Президентът Румен Радев обяви, че по време на днешната му

...
Президентът Румен Радев обяви, че по време на днешната му
Коментари Харесай

Папата и президентът Радев в един глас: Трябва да спрат войните в Украйна и Газа

Президентът Румен Радев разгласи, че по време на днешната му визита пред папа Франциск двамата са се обединили към мнението, че най-голямото предизвикателство пред човечеството е да бъдат спрени кръвопролитните войни в Украйна и в Ивицата Газа.
" Разбира се, това изисква осъзнаване, изисква доста разсъдък, изисква напъните на цялата интернационална общественост да се търсят пътища за мир, учредени на интернационалното право. Изразих позиция тъкмо като неговата, че е време за разсъдък. Време е в действителност да заложим на дипломацията, тъй като видяхме, че единствено с стопански и с военни средства не може да бъде реализиран мир. Време е най-накрая за дипломация ", сподели президентът.
На срещата си с президента папа Франциск е поискал на българите здраве, мир, благополучие и повече деца.
" На фона на всеобщото застаряване на цяла Европа, папата като човек с дълбоки научни знания и висока обща просвета - просто е наслаждение да се поддържа връзка с този човек. Пожела на нашите деца да даваме почтено обучение, само че освен обучение. Това обучение да бъде обвързано и с възпитанието, с цел да може нашите деца да порастват с почитание и познаване на нашата история, език, литература, обичаи, просвета, и той сподели: " Нека вашите младежи да бъдат по-силно вкоренени в България " и също по този начин изрази благопожелание да се грижим повече и за възрастните хора ", разяснява Радев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР