Президентът Румен Радев обяви, че модернизацията на Сухопътни войски не

...
Президентът Румен Радев обяви, че модернизацията на Сухопътни войски не
Коментари Харесай

Радев: Модернизацията на Сухопътните войски трябва да включва и дронове

Президентът Румен Радев разгласи, че модернизацията на Сухопътни войски не би трябвало да бъде единствено в тежка бронирана техника, а и в придобиване на дронове за пехотните подразделения. Радев, дружно с италианския си сътрудник Серджо Матарела, направиха ревизия на Многонационалната бойна група, чиято рамкова страна е Италия и се срещнаха с военнослужещи от двете страни.



Пред българските военнослужещи президентът Радев акцентира, че присъединяване на български подразделения в Многонационалната бойна група способства освен за сигурността на страната, само че и за икономическата и политическа непоклатимост. Той им благодари за вложените старания в ученията с сътрудниците от НАТО, и заяви че се прави всичко допустимо да се подобрят обществените и битови придобивки на военните.



Като сполучлива стъпка в тази посока Радев посочи нарастването на заплатите и даде обещание, следващи дейности специалността на боен да стане привлекателна.

Според президента Българската войска би трябвало да бъде готова да отговори на измененията в бойното потребление на леснодостъпна и евтина техника, като въвеждането на леки дронове.

" Работим с Щаба на защитата и с командването на Сухопътни войски по-бързо, доста по-бързо при вас да навлизат освен такава, няма да кажа техника, мога да кажа - такива леснодостъпни средства, само че и вие да минавате в областта на друга подготовка, друго образование. Да има щатни написания за оператор на дрон във взвода, в ротата, с цел да може да се подсигурява вашият живот, с цел да може да имате успеваемост във вашите дейности. Да навлизат при вас по-бързо, с цел да можете да усвоявате модерни средства за радио-електронна битка, които да подсигуряват вашата отбрана, вашия живот, целостта на техниката, с която боравите. Изобщо - доста въпроси, които занапред ще следва доста бързо да решаваме дружно, тъй че те да имат реализация в Българската войска ", съобщи Румен Радев.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР