Президентът Румен Радев обяви, че иска да чуе премиера Кирил

...
Президентът Румен Радев обяви, че иска да чуе премиера Кирил
Коментари Харесай

Радев: Ако диалогът в управляващата коалиция е нарушен, трябва да се потърсят причините за това

Президентът Румен Радев разгласи, че желае да чуе премиера Кирил Петков по въпросите, свързани със Северна Македония. Държавният глава не отговори съответно дали ще свика КСНС, каквото искане насочи министър-председателят предходната седмица.

„Ако разговорът вътре в ръководещата коалиция е нарушен, би трябвало да се потърсят аргументите за това“, съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

„Ако се търси необятен народен консенсус във връзка с Северна Македония, то подобен освен че има, само че и е мощно изразен в нашето общество. Би следвало ръководещите да са наясно с това. Има ли напредък от страна на РСМ по осъществяване на нашия контракт, има ли смяна в позициите на нашите европейски сътрудници и европейски институции – по тези въпроси би трябвало да чуя министър-председателя“, акцентира президентът.

По думите на Радев, той като президент ще продължава да прави най-хубавото за България.

„Ще продължим да работим по този начин, че нашите братя в Северна Македония да получат гаранции за един резистентен и необратим развой на интеграция“, добави президентът.

Според него, България има потребност от непоклатимост, бистрота и праволинейност в ръководството.

„Нито интеграцията на Република Северна Македония, нито въздушния суверенитет на България могат да бъдат обект на сделки. За човешки права няма пазарлък“, сподели още Радев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР