Президентът Румен Радев обсъди с турската посланичка опазването на границите

...
Президентът Румен Радев обсъди с турската посланичка опазването на границите
Коментари Харесай

Президентът обсъди с турската посланичка мигрантския поток от Афганистан

Президентът Румен Радев разиска с турската посланичка опазването на границите ни от незаконни мигранти от Афганистан.

Сътрудничеството сред България и Турция в региона на сигурността, взаимната гранична защита и противодействието на незаконния трафик на хора разискаха през днешния ден на среща на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев и посланикът на югоизточната ни съседка Айлин Секизкьок, оповестиха от президентството.

Обща бе позицията, че динамичните промени в Афганистан и произлизащият от това засилен миграционен напън към прилежащите страни и райони изискват деен разговор, своевременна информация и съгласуваност на активността на Министерствата на вътрешните работи на обособените страни.

Държавният глава даде висока оценка на работата на Тристранния взаимен контактен център за полицейско и митническо съдействие сред България, Турция и Гърция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", който той посети предходната седмица. Независимо от въведените ограничавания заради пандемията от ковид, трафикът сред България и Турция продължава да се усилва. Това постанова и увеличение на потенциала на граничните контролно-пропускателни пунктове за улеснение на икономическия продан, туризма и пътуващите жители.

Посланик Секизкьок прикани по време на срещата за облекчение на процеса и по прекосяване на турските жители от и към Европейския съюз през българските гранично-контролни пропускателни пунктове. По думите на дипломата в доста случаи се регистрира доста закъснение на пътуващите жители, които от време на време се постанова да изчакват през целия ден, с цел да преминат през българската граница.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР