Президентът Румен Радев обсъди с лидера на Българската социалистическа партия

...
Президентът Румен Радев обсъди с лидера на Българската социалистическа партия
Коментари Харесай

Нинова след среща с президента: Съвпадат позициите ни за връщане ролята на държавата

Президентът Румен Радев разиска с водача на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова и нейния екип плана на Българска социалистическа партия " Визия на България ", заяви Българска телеграфна агенция.

Срещата с президента беше впечатляваща, съобщи Нинова. Президентът Радев участваше в нея с екип от 15 души - секретари, съветници и специалисти, сподели Нинова пред публицисти след срещата. Разговорът беше подробен и по секторни политики. Бяхме поздравени от президента за метода за транспарантен спор по основни въпроси, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Имаме съвпадане по позиции сред Българска социалистическа партия и Румен Радев за връщане на ролята на страната по основни браншове от публичния и политически живот и получихме рекомендации по какъв начин да бъдат конкретизирана тази роля в обособените сфери, заяви Нинова. На едно мнение сме, че би трябвало всички да работим за възобновяване доверието на институциите посредством съответни ограничения. Цели системи си нуждаят от смяна на моделите, по които действат. Това са опазването на здравето, образованието и системата на обществената страна, сподели Нинова.

Това беше работна и доста добре готова среща като експертиза. Следващата среща ще бъде, когато полемиката по " Визия за България " завърши и бъде детайлизирана. Възнамеряваме тази полемика да мине до края на годината. На въпроси на публицисти тя отговори, че на срещата с президента не е била обсъждана обща управническа стратегия или предварителни парламентарни избори. Нищо отвън " Визия за България не е било обсъждано ", означи водачът на Българска социалистическа партия.

Беше подложен въпрос за нетрайното законодателство и такова, което опонира на законодателната политика в Европейски Съюз, както и че всеобщо се внасят законопроекти през депутати, както и че през преходни и заключителни разпореждания на един закон се оферират промени в 16 други закони, които нямат нищо общо, сподели Нинова.

Говорихме за метода, по който страната да влезе в стопанската система с цялостната спогодба, че става въпрос за европейски и пазарни механизми - подкрепяне на страната за развиване на стопанската система, на вложенията и на районното развиване, добави Нинова.

Говорихме за смяна на модела на опазването на здравето, както и образованието, духовността и културата. Помощта от президента идва посредством експертизата и посредством оставения отворен диалог за подпомагане за завършване на " Визия за България ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

На срещата съответно не е бил обсъждан препоръчаният от Българска социалистическа партия различен държавен бюджет, само че говорихме за настоящия модел на данъчна политика и неговата смяна, уточни Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР