Президентът Румен Радев няма да спечели втори мандат заради липсваща

...
Президентът Румен Радев няма да спечели втори мандат заради липсваща
Коментари Харесай

Защо Радев няма да бъде преизбран, а Цветанов ще остане извън парламента

Президентът Румен Радев няма да завоюва втори мандат поради изчезнала поддръжка от Българска социалистическа партия, а някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и неговата партия " Републиканци за България " няма да влязат в идващия парламент. Това мнение изрази депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването " Офанзива " по Канал 3.
" Президентът има набелязани опорни точки на говорене, само че по някакъв метод се пробва да се разграничи от Българска социалистическа партия. Очаквам да има доста тежко напрежение сред президента и Българска социалистическа партия, а това ще му коства избирането за втори мандат ", планува Биков.
 Тома Биков: Ако не се съберат 160 гласа, държавното управление ще доизкара мандата си Тома Биков: Ако не се съберат 160 гласа, държавното управление ще доизкара мандата си
" Една оставка крие опасности за икономическата обстановка в страната, която ще се усложни, в случай, че няма да бъдат признати актуализа...
" По-скоро той няма да завоюва втори президентски мандат ", счита депутатът от ГЕРБ.
Според Биков концепциите на Радев за президентска република са в прорез с възгледите на Българска социалистическа партия. " Президентът явно не е осведомен какво мисли единствената партия, която го поддържа. Другата партия, която го поддържаше – Движение за права и свободи – отдръпна поддръжката си обществено. "
Следващият парламент ще бъде без присъединяване на Цветан Цветанов и неговата партия " Републиканци за България ", която следва да бъде учредена на 27 септември. " Цветан Цветанов няма да е в идващия парламент. Смятам, че ще отидат доста малко хора при него ", показа Биков.
Според него митингът не реализира главните си декларирани цели – оставка на държавното управление, длъжностен кабинет и Велико национално заседание.
" В началото обмисляхме съществено дали да не подадем оставка, само че ние не видяхме сплотеност в настояванията на митинга ", сподели още Биков по адрес на антиправителствените митинги.
 Биков разгласи, че ГЕРБ няма да подава оставка, отбрани полицията и насочи обвиняване към президента Биков разгласи, че ГЕРБ няма да подава оставка, отбрани полицията и насочи обвиняване към президента
Изказваме цялостна поддръжка за дейностите на полицията от през вчерашния ден, съобщи Тома Биков от ГЕРБ в декларация от името на парламентарната група....
" Ако те имаха предпочитание да трансформират Конституцията, можеха да се възползват от нашето предложение за Велико национално заседание. Всъщност никой не желае да трансформира Конституцията ", счита Биков.
Служебното държавно управление е недопустимо
" ГЕРБ до момента са печелили всички парламентарни избори, проведени от служебно държавно управление, без това, назначено от Сергей Станишев. Ние имаме проблем от служебното държавно управление в този миг, тъй като в случай че в този момент подадем оставка, то ще работи без Народно събрание и без признат бюджет за идната година ", изясни депутатът от ГЕРБ.
" Служебният кабинет е въможно най-лошият вид, тъй като решенията се взимат от хора, които не поемат политическа отговорност.
Той одобри с подигравка изявлението на Христо Иванов, че неговата " Демократична България " не би влезнала в коалиция с ГЕРБ, в случай че Бойко Борисов е министър-председател, като акцентира, че никой в ръководещата партия не е предложил да се коалира с Иванов.
 Цветан Цветанов се извини за думите си няма кой да ме накаже (ВИДЕО) Цветан Цветанов се извини за думите си " няма кой да ме накаже " (ВИДЕО)
Извинявам се за думите си " няма кой да ме накаже ". Това съобщи в предаването " Студио Actualno " някогашният втори в ГЕРБ и водач на партия " Р...
" Най-големият политически култ е да създадем коалиция с Демократична България ", счита Биков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР