Президентът Румен Радев номинира проф. д.ю.н. Атанас Семов за съдия

...
Президентът Румен Радев номинира проф. д.ю.н. Атанас Семов за съдия
Коментари Харесай

Президентът номинира проф. Атанас Семов за конституционен съдия

Президентът Румен Радев номинира проф. д.ю.н. Атанас Семов за арбитър в Конституционния съд на Република България. Номинираният правист дава отговор на условията на Конституцията и на Закона за Конституционен съд, има над 20 години юридически стаж, потвърдена подготвеност в региона на правото на Европейския съюз и приет престиж в България и чужбина, прессекретариата на президента.

Атанас Семов е професор по право на Европейския съюз и началник на Международната магистърска стратегия по право на Европейския съюз в Юридическия факултет на Софийския университет „ Свети Климент Охридски “. През 2012 година е почетен от Европейската комисия с купата „ Жан Моне професор “ за неговите писания по отношение на правосъдната система на Европейския съюз. Провежда лекционни курсове в редица европейски университети.

Проф. Атанас Семов е създател на 12 книги и над 70 научни изявления в български и задгранични издания. През 2003 година взе участие като специалист в Комисията за изменение на Конституцията, образувана в 39-то Народно заседание.

В интервала 2009-2010 година проф. Семов е заместник-председател на 41-то Народно заседание.

От 2017 година е член на Правния съвет при президента на Република България.

Владее френски, британски и съветски език. Семеен, с две деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР