Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да

...
Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да
Коментари Харесай

Румен Радев не приема предложението да ръководи българската делегация на срещата на НАТО

Президентът Румен Радев не приема предлагането на Министерския съвет да управлява българската делегация и да взе участие в срещата на държавните и държавни ръководители във Вашингтон, оповестиха от „ Дондуков “ 2.

Държавният глава не приема някои положения от признатите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до задължения, които страната ни поема по отношение на войната в Украйна.

Кабинетът предлага на президента Румен Радев да управлява българската делегация за срещата на върха на НАТО във Вашингтон, съобщи БНР.

Служебното държавно управление е одобрило на вчерашното си съвещание рамкови позиции за присъединяване на страната ни в срещата. Позициите не са оповестени, като приложенията са единствено за служебно прилагане. Кабинетът предлага на президента да управлява българската делегация и съгласно хода на полемиката, да изложи признатите от Кабинета рамкови позиции. Президентът ще може да утвърждава и утвърждава документите, показани на вниманието на държавните и държавните ръководители, в това число заключителното официално съобщение.

С държавното решение е одобрен и състав на делегацията във Вашингтон. Освен президент и министър председател, в нея са включени министърът на защитата, началникът на защитата, непрекъснатият представител на България към НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, шефове на дирекции в Министерския съвет и други чиновници от двете ни институции.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР