Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерски съвет да

...
Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерски съвет да
Коментари Харесай

Румен Радев не приема предложението на МС да ръководи делегацията ни на срещата на НАТО

Президентът Румен Радев не приема предлагането на Министерски съвет да управлява делегация ни на срещата на НАТО, оповестиха от Президентството. 

Припомняме, че по-рано през днешния ден служебният министър председател Димитър Главчев разгласи от Брюксел, че е президентът ще оглави делегацията. 

" Държавният глава и висш главнокомандващ постоянно е упорствал и работил за модернизацията на Въоръжените сили, за повишение на националния защитителен потенциал, за усилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и защитителен капацитет на източния фланг на НАТО ", декларират от Президентството.

" От първия ден на войната в Украйна президентът остро осъжда съветската експанзия. На националните и интернационалните конгреси президентът Радев постоянно е поддържал всички детайли на груповия метод за гарантиране на сигурността, за повишение на отбранителните качества, използването на районните проекти на Алианса и увеличение на средствата за защита.

В същото време президентът не приема някои положения от признатите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до задължения, които страната ни поема по отношение на войната в Украйна.

Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предлагането на Министерския съвет да управлява българската делегация и да взе участие в срещата на държавните и държавни ръководители във Вашингтон ", пишат още от Президентството в публично писмо до медиите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР