Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от главния секретар ...

Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от главния секретар

Румен Радев не прие оставката на главсека

Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от основния секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров. Това оповестяват от президентската институция, откакто с импортираните документи от Министерство на вътрешните работи и подадената оставка на Петър Тодоров.

Малко преди този момент пред публицисти в Народното заседание вътрешният министър Иван Демерджиев призна, че е имал диалог на четири очи с президента по тематиката.
 Оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи - на масата на президента
Оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи - на масата на президента

измененията, които ще бъдат направени в Наказателния кодекс, са закъснели

Националната сигурност и Министерство на вътрешните работи не могат да стават пленник на кратковременни конюнктурни политически упоритости, се показва в претекстовете на Румен Радев да върне оставката, като се декларира и че президентът не приема основен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за насъбраните през миналите години проблеми в системата на Министерство на вътрешните работи, за превъзмогването на които работи от назначението си през август 2021 година

Професионалното управление на Министерство на вътрешните работи не си затваря очите пред проблемите и не се пробва да ги прикрие, а работи за тяхното решение, уверен е Румен Радев.

Припомняме, че главсекът със полицай по време на гонене на трафиканти на мигранти в страната. Оставката му бе поискана и от някои парламентарни групи и партии, в това число ГЕРБ и Българска социалистическа партия.
 ГЕРБ упрекна Бойко Рашков за проблемите с мигрантите
ГЕРБ упрекна Бойко Рашков за проблемите с мигрантите

Стефан Янев желае стабилно решение на въпроса

Източник: news.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg