Президентът Румен Радев не прие депозираните оставки на главния секретар

...
Президентът Румен Радев не прие депозираните оставки на главния секретар
Коментари Харесай

Радев не прие оставките на главния секретар на МВР и заместника му

Президентът Румен Радев не одобри подадените оставки на основния секретар на Министерство на вътрешните работи главен комисар Петър Тодоров и заместника му главен комисар Станимир Станев. Това оповестиха в сряда следобяд от " Дондуков " 2.

Двамата пожелаха да изоставен постовете си след след гонка с бус, цялостен с мигранти край София. 

" Националната сигурност и Министерство на вътрешните работи не могат да стават пленник на кратковременни конюнктурни политически упоритости ", счита Радев.

Той се е запознал преди този момент с импортираните в президентската институция документи от Министерството на вътрешните работи.

„ Президентът Румен Радев не приема основен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за насъбраните през миналите години проблеми в системата на Министерство на вътрешните работи, за превъзмогването на които работи от назначението си през август 2021 година Професионалното управление на Министерство на вътрешните работи не си затваря очите пред проблемите и не се пробва да ги прикрие, а работи за тяхното решение ”, се споделя още в изказването от президентството.

По-рано денем Радев реагира остро на въпрос за желаната още веднъж оставка на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" Партиите желаят оставката на длъжностен министър? Като си изберат държавно управление, могат да желаят оставки, колкото си желаят ", сподели той, пренебрегвайки обстоятелството, че въпреки всичко и към момента има настоящ парламент.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР