Президентът Румен Радев не прие депозираните оставки на главния секретар

...
Президентът Румен Радев не прие депозираните оставки на главния секретар
Коментари Харесай

Радев не прие оставките на главния секретар на МВР и заместника му

Президентът Румен Радев не одобри подадените оставки на основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров и заместника му гл. комисар Станимир Станев.

Националната сигурност и Министерство на вътрешните работи не могат да стават пленник на кратковременни конюнктурни политически упоритости, е позицията на президента откакто се срещна с импортираните в президентската институция документи от Министерството на вътрешните работи и с подадената оставка от основен комисар Петър Тодоров.

„ Президентът Румен Радев не приема основен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за насъбраните през миналите години проблеми в системата на Министерство на вътрешните работи, за превъзмогването на които работи от назначението си през август 2021 година Професионалното управление на Министерство на вътрешните работи не си затваря очите пред проблемите и не се пробва да ги прикрие, а работи за тяхното решение ”, се споделя в изказването на президентството.

Припомняме, че двамата пожелаха да изоставен постовете си след злополука в София, при която тежко пострада служител на реда след гонка с бус, цялостен с мигранти.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР