Президентът Румен Радев не е знаел, че Кирил Петков е

...
Президентът Румен Радев не е знаел, че Кирил Петков е
Коментари Харесай

Йотова обяви като аматьорски пропускът на Кирил Петков за двойното гражданство

Президентът Румен Радев не е знаел, че Кирил Петков е канадски жител, сега, в който го е избрал за министър. Това разгласи в ефира на „ Събуди се” претендентът за вицепремиер Илияна Йотова.

„ По този случай президентската администрация е свършила работата си по този начин, както повелява законът. Има си съответните органи и институции, които ревизират случая. Очакваме техния резултат. Конституционният съд също се произнесе. Това е институция с голямо доверие и престиж, дано да не го разрушавам. Виновност или непорочност се потвърждава единствено в съда”, изясни тя.

„ Аз също се занимавам с предоставяне на българско поданство. През годините съм имала доста запитвания за избрани жители от непознати страни по отношение на това дали те са български жители, или не. Нямам право да дам сходна информация. Това са персонални данни ", добави Йотова.

Тя разясни, че е подготвена да се включи във вицепрезидентски спор. Предстои да се вземе решение дали Румен Радев ще взе участие в подобен спор.

„ В последната седмица ще преценим дали изобщо има потребност от такова нещо. Малко се комплицирам в тактиката на нашите съперници. Темата за единството беше изоставена, с цел да се смени с една груба, нападателна и на моменти невъзпитана акция против нас”, разясни претендентът за вицепрезидент ", сподели още Илияна Йотова.

Кандидатът за вицепрезидент разяснява и пандемията. По думите ѝ поредицата от неверни решения доведоха до съмнение във имунизациите от страна на хората. Тя прикани жителите да се ваксинират.

Относно идния избор, Йотова съобщи, че работят за победа на първи тур.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР