Президентът Румен Радев не е наложил вето на решението на

...
Президентът Румен Радев не е наложил вето на решението на
Коментари Харесай

Радев: Вето на оръжията за Украйна е безпредметно

Президентът Румен Радев не е наложил несъгласие на решението на Народното събрание на Украйна от запасите на Българската войска заради това, че по силата на закона това е безсмислено. Освен това - не са рационални и апелите на Българска социалистическа партия и " Възраждане " да бъде сезиран Конституционния съд по проблема.

Това разяснява президентът пред публицисти, откакто взе присъединяване в коледно празненство в столичното 1-во СУ " Пенчо Р. Славейков ".
 Депутатите се чудят какво има в листата за Украйна
Депутатите се чудят какво има в листата за Украйна

Кристиан Вигенин недоумява за какво описите са засекретени

" За страдание войнолюбците в Народното събрание взеха решение с голямо болшинство и задължиха служебното държавно управление да подписа контракт с Украйна за такава помощ. Но в днешната извънредно нежна политическа обстановка и равновесие сред институциите, всяка институция в своите дейности и всяка партия би трябвало да внимава в своето говорене. Съгласно нормативната уредба налагането на несъгласие не може да трансформира текстове по подписан към този момент интернационален контракт. В този смисъл ветото е безусловно безпредметно ", сподели президентът.
 Нинова упрекна Радев, че е предал левите и социалистите
Нинова упрекна Радев, че е предал левите и социалистите

Българска социалистическа партия чака поддръжка от " Възраждане " за сезирането на Конституционен съд за оръжията за Украйна

Радев разяснява и желанието, изказано от Българска социалистическа партия и " Възраждане " да сезират Конституционния съд по проблема.

" Сезирането на Конституционния съд, който знаете в какви периоди работи (поне няколко месеца са нужни за взимане на решение - бел.ред.), след ратификация на интернационален контракт е невероятно. Конституционен съд изрично няма защо да се произнесе. Това няма да има никакъв резултат, както и ветото. "

Министерството на защитата е ревизирало контракта с Украйна, като алинеята от него, провокирала " основателно " протестиране от страна на Корнелия Нинова, била отпаднала, отговори индиректно на рецензиите, идващи от " Позитано " той.

Промяната във въпросния контракт, съгласно което не държавното управление, а само Народното събрание може да взема решение за промени в контракта с Киев, ще бъде импортирана в Народното събрание след Нова година.
 Възраждане остави пред вратата на Българска социалистическа партия подписка за оръжията за Украйна
Възраждане остави пред вратата на Българска социалистическа партия подписка за оръжията за Украйна

Костадинов остави подписката пред стаята на социалистите

" Така че приканвам госпожа Нинова да не предава социалистите и да гласоподава смяната в контракта ", направи прилика с обвиняванията на Нинова по-рано през днешния ден, че предава левите хора, президентът.

Радев увери още - помощта, която даваме на Киев, по никакъв метод не би уязвила отбранителните благоприятни условия на войската ни.

" Категорично това министерство няма да дава самолети, зенитно-ракетни комплекси и танкове, което би могло по някакъв метод да накърни нашите бойни качества. Много деликатно е преценено какво може да се даде, с цел да избегнем накърняване на бойните качества на Българската войска ", безапелационен бе на въпрос на News.bg Радев.
 Армията подготвена да даде и генератори на Украйна
Армията подготвена да даде и генератори на Украйна

Все още нито едно дарено българско оръжие няма на фронта, безапелационни са от МО

Държавният глава разяснява и напредъка по договаряне на заместваща техника, която да ни бъде предоставена от западни съдружници.

" Това са доста комплицирани и дълги процеси. Нека не си вършим илюзии - това, което написа по фейсбуци, по разнообразни уеб сайтове... В тази обстановка се предлага да сменяем една остаряла техника с още по-стара. Призовавам още един път Народното събрание да се концентрира върху импортираната от Министерски съвет стратегия за предпочитани капиталови разноски за същинската рационализация на Българската войска. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР