Президентът Румен Радев не е изразил ясната си позиция по

...
Президентът Румен Радев не е изразил ясната си позиция по
Коментари Харесай

Плевнелиев: Големият отсъстващ от дебата за Истанбулската конвенция беше Румен Радев

Президентът Румен Радев не е изразил ясната си позиция във връзка Истанбулската спогодба, съобщи президентът в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев, съобщи БГНЕС.
 
" За мен огромният отсъстващ от този спор беше българският президент и за мен това е знак на двоен стандарт, който не за първи път се случва пред очите ни ", сподели Росен Плевнелиев по време на 12-ата среща на бизнеса с държавното управление.
 
По думите му няма по какъв начин да се върви в Европа и да се твърди, че сме европейци и да пазиме човешките права и свободи, а в същото време българският президент да няма позиция.
 
Той добави, че вицепрезидентът Илияна Йотова е изразила своето мнение в поддръжка на конвенцията, само че Румен Радев не го е сторил. Затова той моли всички български институции да дефинират позицията си по този въпрос.
Според него посредством Истанбулската спогодба ще бъдат обезпечени съществени права и свободи на българските жители. По думите на Плевнелиев тя е да не бият българските дами. Освен това с ратификацията на този документ ще се даде късмет да утвърдят демократичните устои на българската държавност.  " Истанбулската спогодба е в действителност за това ние да бъдем почтени и виновни европейци ", сподели Плевнелиев. Той добави, че действителен спор по тази тематика по този начин и не се е състоял, като и държавното управление го е подценил. 
Освен това той смята, че в случай че България не ратифицира Истанбулската спогодба, страната ни се приравнява със страни като Йемен и Саудитска арабия, които не подсигуряват съществени човешки права и свободи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР