Президентът Румен Радев назначи министър от служебния си кабинет в

...
Президентът Румен Радев назначи министър от служебния си кабинет в
Коментари Харесай

Радев си взе министър от служебния кабинет за секретар по икономиката

Президентът Румен Радев назначи министър от служебния си кабинет в администрацията на „ Дондуков “ 2. Със собствен декрет той слага Христо Алексиев като секретар по стопанска система.

От септември до декември 2021 той беше министър на превоза, осведомителните технологии и известията във второто за годината служебното държавно управление, назначено от Радев.

Преди това Алексиев заемаше същата позиция в служебния кабинет през 2017 година.

Христо Алексиев е магистър по стопанска система от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Притежава редица спомагателни квалификации и документи от Импириъл Колидж Лондон, Бизнес учебното заведение на Оксфордския университет и други интернационалните просветителни институции.

През годините е заемал позиции и като стопански специалист, бил е съветник по плана за създаване на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на съвета на шефовете на Зона за публичен достъп в „ Пристанище Бургас “, ръководител на съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас “ ЕАД и ръководител на управителния съвет и заместител общоприет шеф на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР