Президентът Румен Радев настоя партиите да осигурят самолети, с които

...
Президентът Румен Радев настоя партиите да осигурят самолети, с които
Коментари Харесай

Офертите за заместващите изтребители са скъпи, обяви Радев

Президентът Румен Радев н астоя партиите да обезпечат самолети, с които да продължим да охраняваме въздушното си пространство, а от думите му стана ясно още, че получените две предложения за така наречен заместващи изтребители са скъпи . „ Има единствено две предложения за заместваща платформа на българските изтребителите МиГ-29 и цената няма да се хареса на народните представители “, отговори Радев на репортерски въпроси, съобщи Българска телеграфна агенция.

За предложенията заяви във вторник служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

Президентът прикани политическите партии да създадат всичко допустимо българските летци да имат модерни изтребители. „ Партиите и Народното събрание би трябвало да извършват законите, които са приели. В Закона за защитата и въоръжените сили ясно написа, че Българската войска охранява въздушното пространство на страната – независимо или взаимно със съдружници на България, само че не без българските военновъздушни сили “, съобщи президентът.

Времето за " триъгълни покупко-продажби " беше по време на предходното постоянно държавно управление , когато март и април някои от страните членки на НАТО подписаха съглашение с Германия за сходни покупко-продажби “, добави той, като акцентира, че по-късно е нямало по какъв начин да има безвъзмездни „ триъгълни покупко-продажби “ (ако България подписа контракт с друга страна да ни даде западно въоръжение, страната да може да изпрати на Украйна от остарялото руско въоръжение у нас).

Ако частните компании в България, к оито могат да създават снаряди по натовски стандарт , решат да изнасят за Украйна - междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване би трябвало да изисква документ за краен консуматор, уточни още Радев. Според него би трябвало да е „ ясно и ние да знаем, че тези снаряди отиват при европейските сътрудници на България “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР