Президентът Румен Радев направи грешка, типична за прохождащите в политиката,

...
Президентът Румен Радев направи грешка, типична за прохождащите в политиката,
Коментари Харесай

Допусна ли грешка президентът Радев в САЩ?

Президентът Румен Радев направи неточност, типична за прохождащите в политиката, по време на своя дебют на международната дипломатическа сцена в четвъртък и първата си тирада пред общото заседание на Организация на обединените нации, разяснява Ясен Дараков за нова. Държавният глава разреши вътрешен проблем, а точно разногласието с премиера Бойко Борисов за новата поръчка на самолети за българската войска да измести фокуса от външната политика на България.
В последна сметка президентът направи стъпка за помиряване, откакто краткотрайната парламентарна комисия, която би трябвало да гласоподава отчет за процедурата по желание на нов вид военен изтребител, предложи пускане на процеса изначало от държавното управление.
" Аз ще уважа мнението на премиера Борисов. Наистина не върви от толкоз надалеч да разпределям оценки и да върша оферти. Съобразявам се с това предложение. Но също по този начин мисля, че не е редно персонално да ме замесват в едно такова развиване на обстановката, когато не съм в България ", разяснява президентът от Ню Йорк.
Той добави, че се надява, че ще откри метод да приказва с премиера по тематиката, откакто се върне от визитата си в Съединени американски щати. В Ню Йорк стартира да се вижда по-ясно доктрината на Радев за външната политика на България. Основният миг е схващането, че страната ни не може да си разреши да има врагове, нито от прилежащите страни, нито от района, нито където и да е другаде.
В речта си пред Организация на обединените нации Румен Радев изрази поддръжката на България за договорката за нуклеарната стратегия на Иран и съглашението за климата от Париж в внезапен контрастност с позициите на американския си сътрудник Доналд Тръмп.
Срещите на Радев с краля на Йордания и президента на Иран демонстрират пренасочване на външната политика на България в търсене на вложения и достъп до енергийни запаси.
" Моят фокус на външнополитическите контакти, по време на тази 72-а сесия на Организация на обединените нации, е да разтеглим нашия небосвод към страните от Близкия изток и Средна Азия. Там където сме имали исторически доста положителни връзки с позитиви и за двете страни, да ги възстановим ", съобщи президентът на България.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР