Президентът Румен Радев нападна Продължаваме промяната“, но той е съучастник

...
Президентът Румен Радев нападна Продължаваме промяната“, но той е съучастник
Коментари Харесай

Борислав Ангелов, политолог: Радев е съучастник в създаването на ПП

Президентът Румен Радев атакува „ Продължаваме промяната “, само че той е съизвършител на случилото се в страната през последните две години и с изключение на първата дума, би трябвало да каже още доста неща.

Това съобщи политологът Борислав Ангелов пред БНР.

Той напомни, че с налагането на “Продължаваме смяната “ президентът е нанесъл доста мощен удар върху Българска социалистическа партия, която го издигна за държавен глава през 2016 година. В същото време, съгласно Ангелов, рецензиите на Радев към Политическа партия към този момент припомнят повеждането на война с политическите партии. „ Да си спомним какво се случи и на консултациите с „ Демократична България “ преди седмица “, прикани той.

Политологът счита, че Радев би трябвало да отговори и на въпроса дали е насочвал хора от вътрешната съпротива на Българска социалистическа партия, представящи се за леви предприемачи, да работят за Политическа партия предходната година.

Ангелов разяснява и изказванието на Бойко Борисов, че той е разкрил Кирил Петков и Асен Василев за политиката. „ Не бива да забравяме, че Асен Василев беше длъжностен министър в държавно управление, назначено от Росен Плевнелиев. Не можем да твърдим, че кабинетите на Плевнелиев не са били съветвани с Бойко Борисов “, сподели той. Политологът уточни една от разликите сред служебните държавни управления, които назначаваше Плевнелиев, и тези на Радев – „ кабинетите на Плевнелиев създаваха комфорт на ГЕРБ и не им създаваха проблеми, каквито виждаме да основават служебните държавни управления на Българска социалистическа партия и освен “.

Според Ангелов с номинацията си за министър председател ГЕРБ не чакат поддръжка, а по-скоро дават знак какъв министър-председател биха подкрепили за третия мандат.

„ Ако мислеха, че можеха да получат поддръжка за първия мандат, ГЕРБ сигурно щяха да повдигнат кандидатурата на Бойко Борисов. Тъй като знаят, че е невероятно, издигат специалист, известен измежду хората доктор, който може да разшири ветрилото за поддръжка, само че съгласно мен се играе по-скоро за третия мандат “, сподели той.

Според политолога огромната цел на Бойко Борисов е да притегли на своя страна „ Демократична България “. „ Останалите играчи на политическия терен не са толкоз значими. Чрез Демократична България той желае да получи легитимация, най-много на равнище Европейски Съюз и Екологичен потенциал “, сподели още Борислав Ангелов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР