Президентът Румен Радев награди със стипендии 30 младежи в неравностойно

...
Президентът Румен Радев награди със стипендии 30 младежи в неравностойно
Коментари Харесай

Президентски стипендии за образование дават стимул на 30 сираци

Президентът Румен Радев награди със стипендии 30 младежи в неравностойно състояние за отличен триумф.

Инициативата на президентството се споделя " Подкрепи една фантазия ", а задачата й да подтиква децата, които са сираци, да учат.

" Посрещам ви като мои посетители в деня, в който почитаме св. " Климент Охридски ", ученикът на братята Кирил и Методий, който посвещава целия си живот и дело на българските букви. Защото вие сте тук, водени от вашето предпочитание, да се посветите на знанието ", приветства Румен Радев събралите се деца, които получават еднократна парична сума за отличен триумф.

Той означи, че е подписан контракт с президентската администрация за връчване на еднократни стипендии на деца, лишени от наставнически грижи или в неравностойно състояние.

" На абитуриентския бал ви пожелах да има признати дузина студенти, надхвърлихте броя - 22-ма сте. Поздравявам ви за вашата храброст да продължите образованието си във висше учебно заведение ", пдочерта президентът.

Той уточни, че предходната година за първи път е въведена стипендия за възпитаници с отличен триумф и от тях по програмата има 8 такива, които са приключили 11-ти клас с отличен триумф.

" Надявам се следващата година да ви видя в редиците на студентите, където да ползвате идната стипендия ", сподели още Румен Радев.

Той изпрати младежите с вяра: " Нека не забравяме, че знанието и образованието са мощ, а в ръцете на младежи като вас , водят в един по-добър свят. Не се отхвърляйте от трудностите по пътя, използвайте ги като тръмплин, не забравяйте и хората, които ви оказват помощ ", заключи президентът.

Той благодари на донорите, които са повярвали в младежите и им дават късмет в живота.

Румен Радев си направи обща фотография с всички младежи, събрали се в Гербовата зала на Президентството и ги поздрави за триумфите.

На награждаването на децата присъстваше и първата дама Десислава Радева, която също поздрави децата.

А Недялко Недялков, първокурсник в Техническия университет във Варна, който е един от отличниците по програмата, описа пред news.bg, че за него тази стипендия е тласък, че някой се интересува от него и го е грижа за него. Той е първенец, учи компетентност " Корабоводене ".

" Води ме предишното и това, че имах фантазия да бъда странник и в този момент ще стана капитан на транспортен съд. Приемам стипендията с наслада ", сподели още момчето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР